Skip to content

Filmul week endului de la Orange TV Go: The Last Duel cu Jodie Comer, Adam Driver si Matt Damon, regizat de Ridley Scott

Pentru acest week end, urban.ro si Orange TV Go va propun un film care aduce in atentie o parte importanta din istorie precum si evolutia femeii in societate in ultimul secol. The Last Duel cu Jodie Comer, Adam Driver si Matt Damon, regizat de Ridley Scott, va da prilejul sa discutati in familie despre respectul oricarei opinii, despre egalitatea intre femei si barbati.

Actiunea incepe in Parisul anului 1386, cu imagini in care Marguerite de Carrouges (Jodie Comer) este imbracata ritualic in negru, in timp ce sotul ei, Jean (Matt Damon), si adversarul sau, Jacques Le Gris (Adam Driver), sunt imbracati in lanturi si armuri. Pe parcurs personajele sunt urmarite inapoi in timp pana la batalia de la Limoges, prezentand aceleasi evenimente din trei perspective diferite, relatand „adevarul in functie de” fiecare povestitor.

Primul este Jean, care salveaza cu curaj viata lui Jacques, dar care este tradat atunci cand vechiul sau prieten isi foloseste influenta pe care o are asupra contelui Pierre d’Alençon (Affleck) pentru a-i lua lui Jean pamantul si mostenirea si, de aici, pentru „a-mi lua sotia in mod criminal si carnal”, fapt pentru care Jean cere despagubiri in duel.

 Urmeaza varianta lui Jacques, in care Jean il da in judecata pentru un teren la care nu are niciun drept, iar Marguerite, a carei zestre diminuata l-a jignit pe sotul ei mohorat, ofera doar „protestele obisnuite” la avansurile lui („pentru ca este o doamna”), care nu erau „impotriva vointei ei”.

In cele din urma avem relatarea lui Marguerite, o versiune cu totul mai revelatoare in care Jean si Jacques trateaza femeile ca pe niste bunuri mobile, reduse prin lege si obiceiuri la statutul de proprietate.

Vazut astazi acest film, cu perspectiva campaniilor #MeToo, avem o imagine a unei lumi in care doar barbatii au putere, fiind protagonisti intr- o confruntare pe cat de absurda, pe atat de brutala, lasand-o pe Marguerite in pericol de a fi arsa de vie pentru crima de a indrazni sa vorbeasca.

The Last Duel, dincolo de desfasurarea impresionanta de forte si de distributia exceptionala, aduce in prim plan o tema foarte actuala de discutie si va da posibilitatea sa aveti o dezbatere importanta in familie despre cum au evoluat drepturile femeii in ultimii ani, dar si despre importanta de a-ti sustine opinia.

Filmul poate fi vazut la orice ora va doriti sa creati o atmosfera speciala in familia dvs, daca sunteti abonat Orange sau utilizator prepay Orange; poate fi inchiriat din sectiunea Movie Go din Orange TV Go pana pe 27 iunie 2022. Il gasiti aici

Mai multe detalii despre serviciu puteti gasi aici.

Cu Orange TV Go vedeti tot ce va intereseaza, oriunde ati fi, va bucurati de filmele si emisiunile preferate chiar si când sunteti in miscare, in plus, puteti câstiga super premii la concursurile din aplicatie.

Puteti descarca aplicatia din Google PlayApp Store sau AppGallery  

Citește în continuare