Skip to content

In Paris, o doamna bucatar a decis sa-si reinventeze afacerea – merge acasa la clienti si le gateste, avand in vedere ca restaurantele sunt inchise

Francezii sunt mari gurmanzi, obisnuiesc sa iasa des in oras, pentru a lua masa alaturi de familie sau prieteni. De aceea, restrictiile impuse in contextual pandemiei, i-a afectat pe multi dintre ei.

Chef-ul Fatiha El-Kaddaoui a gasit o solutie aparte – merge acasa la clienti si le gateste feluri de mancare exact ca la restaurant, folosind ingredintele aduse de ea si ustensilele pe care le gaseste in bucatariile parizienilor, scrie Reuters.

Inainte de pandemie, avea un program destul de incarcat, insa acum abia are timp sa respire, avand in vedere ca are aproape 30 de programari pe luna. Clientii o suna si stabilesc impreuna o zi si o ora la care Chef-ul vine si le gateste felurile de mancare preferate.

“Exista o cerere foarte, foarte mare. Aceasta cerere exista pentru ca acei oameni erau obisnuiti sa mearga la restaurant o data, de doua, de trei ori pe saptamana, uneori chiar mai des”, spune Fatiha El-Kaddaoui.

Unul dintre clientii sai este Valerie Lacroix, de 35 de ani, care a chemat-o pe El-Kaddaoui acasa pentru a gati un pranz pe care l-a luat cu mama sa.

Au mancat foie gras la aperitiv, chevice de dorada si un fel de mancare cu scoici si creveti.

“Este evident ca vrem sa iesim, sa ne vedem prietenii si familia, sa petrecem timp impreuna, dar nu putem. In felul acesta reconstruim acasa acele momente petrecute in restaurant”, spune Valerie Lacroix.

Peste tot in lume, proprietarii de restaurante au gasit solutii pentru a face fata crizei declansate de pandemia de coronavirus. Unii dintre ei gatesc mese delicioase pe care le livreaza la domiciliul clientilor, in vreme ce altii ofera lectii online celor care vor sa invete sa gateasca.

Datele Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica arata ca francezii, fata de alte nationalitati, petrec mai mult timp mancand sau savurand bauturi, de aceea inchiderea restaurantelor a fost o masura dura pentru Franta.

Unii nu au acceptat realitatea si au organizat mese clandestine. In aceasta saptamana, politistii au gasit peste 110 persoane, in interiorul unui restaurant.

Fatiha El-Kaddaoui spune ca respecta toate regulile: nu merge in spatii inchise unde sunt mai mult de sase persoane si nu lucreaza dupa ora 19.00, ora la cand incep restrictiile in Franta. Costul unei mese gatite de ea este de 170 de euro.

In Romania, Chefs consacrati au anuntat deja meniurile pe care le pregatesc pentru sarbatoarea Pastelului, dupa cum veti vedea in lista pe care am pregatit-o la urban.ro.

Comenzile sunt preluate pana la finalul acestei saptamani.

Citește în continuare