Skip to content

Poarta Masca! Monica Lazurean-Gorgan

La inceput, masca ma gâdila pe nas si aveam impresia ca nu voi putea sa o port prea multa vreme. Problema mea era ca ma concentram pe masca, in loc sa o ignor, ea stand bine pe fata si eu fiind mai in siguranta. Pâna intr-o zi, când eram intr-un supermarket, unde, dupa ce am terminat cumparaturile de alimente, am gasit niste cercei nesperat de frumosi; mi-am dat seama, atunci când i-am pus in dreptul urechii, ca masca imi acoperea nasul si gura de peste o ora, nu ma iritase deloc, iar rezerva mea in legatura cu masca era doar o anticipare de-a mea, nicidecum un lucru obiectiv.

De atunci port masca fara probleme si o voi face cât timp este nevoie pentru a-mi tine parintii si familia departe de prea multe riscuri. Spun asta deoarece am auzit multi oameni care sustin ca nu suporta masca pe fata. Eu cred ca o suportam, cu totii, doar ca trebuie sa trecem de niste bariere din creierul nostru. Cred cu tarie ca trebuie sa fim mai responsabili pentru noi insine si pentru cei din jur.

Monica Lazurean-Gorgan

Producatoarea si regizoarea Monica Lazurean-Gorgan – „Lemn” (2020), „Dacii liberi” (2018), „Doar o rasuflare” (2016), „Votul meu”(2011) – este, de anul acesta, membru cu drept de vot in Academiei de film americana, care decerneaza premiile Oscar.

Monica Lazurean-Gorgan va fi prezenta la TIFF 2020 si la Sarajevo IFF cu doua filme: „Lemn” – in calitate de regizori si „Acasa”, in calitate de producator.

 Filmul „Lemn”, regizat  impreuna cu Michaela Kirst si Ebba Sinzinger,   ruleaza in cadrul TIFF pe 6 august, de la 21.30 la Iulius Parc Open Air si pe 7 august la Vlaha Arkhai Sculpture Park, de la 21.30.

„Acasa”, documentarul de rebut al lui Radu Ciorniciuc, produs de Monica Lazurean-Gorgan prin Manifest Film, realizat in coproductie cu HBO EUROPE, are premiera nationala la TIFF pe joi, 6 august, de la 23:45 la Club Transilvania si mai poate fi vazut duminica, 9 august, de la 21:30. Va rula in aceasta toamna pe marile ecrane, in aer liber, si ulterior pe HBO GO.

„Doar o rasuflare”, documentarul de lungmetraj in regia Monicai Lazurean-Gorgan, premiat la Sarajevo IFF in 2016 cu Premiul pentru cel mai bun film documentar si câstigator al premiului Gopo 2017 pentru Cel mai bun film documentar românesc este disponibil pe HBO GO.

Citește în continuare