Skip to content

In Qatar va fi deschis un hotel ecologic de lux. Va pluti in mijlocul oceanului si se va roti pentru a-si genera propria electricitate.

O firma de arhitectura din Turcia a realizat un concept inovator de hotel plutitor care va fi deschis in Qatar. Proiectul prezinta un corp circular care pluteste pe Golful Persic si este proiectat sa se roteasca incet pe parcursul unei zile. Hotelul include peste 150 de camere legate intre ele prin spatii verzi si cascade interioare. 

Pe langa forma unica si futurista, oaspetii vor avea acces la o gama larga de servicii, cum ar fi un centru spa, o sala de gimnastica, una de mini-golf, baruri pe acoperis si piscine.

Proiectul apartine firmei Hayri Atak Architectural Design Studio care lucreaza in prezent la elemente tehnice de proiectare pentru a introduce practici durabile si ecologice: consum minim de energie si reducerea producerii de deseuri. 

Va avea 152 de camere si va ocupa o suprafata de constructie de 35.000 de metri patrati.

Hotelul genereaza energie electrica prin rotirea in jurul pozitiei sale, in functie de debitul de apa. 

Un alt element important al constructiei este vartejul din centrul acoperisului conceput pentru a colecta apa de ploaie care va fi utilizata pentru sistemul de irigare al spatiilor verzi. Energia poate fi produsa prin panouri solare, turbine eoliene si un sistem de energie mareica care functioneaza pe masura ce hotelul se roteste deasupra apei.

Hotelul va lucra pentru a purifica si utiliza apa de mare folosita pentru functionarea corespunzatoare, astfel ca niciun deseu produs sa nu aiba impact negativ asupra mediului.

Hotelul ecologic plutitor va fi finalizat pana in 2025 si, desi este planificat pentru Qatar, ar putea fi amplasat in diferite zone maritime datorita caracteristicii sale mobile. Va avea trei intrari diferite pentru a oferi acces din mai multe zone ale tarmului.

Noul hotel al firmei de arhitectura Hayri Atak se inscrie in tendintele de design interior si exterior pentru 2021 ce tin de sustenabilitate si atentia la mediul inconjurator. Recent au fost anuntate alte proiecte spectaculoase care respecta aceleasi principii si sunt situate tot pe apa.

Citește în continuare