Skip to content

Nava de croaziera Queen Mary 2 va gazdui Festivalul Literaturii pe Mare din 2022. Evenimentul tine 7 zile si costa de la 1000 dolari/pasager

Nava Queen Mary 2 va gazdui Festivalul de literatura pe mare, organizat cu Cheltenham Literature Festival, The Times si The Sunday Times la sfarsitul acestui an. Ambarcatiunea va pleca din New York spre Southampton pe 3 decembrie 2022, iar traversarea transatlantica va dura sapte nopti, cu preturi incepand de la 1.039 dolari per pasager. Pretul include toate mesele si participarea la evenimentele literare.

Momentul ales celebreaza si aniversarea a 70 de ani de la Festivalul de Literatura Cheltenham, iar organizatorii au lucrat indeaproape pentru a reuni un program centrat pe discutii, ateliere, spectacole, proiectii si multe altele.

Printre invitati se numara peste 20 de autori, precum Louis de Bernières, Sebastian Faulks, Victoria Hislop, Elizabeth Strout si Mark Billingham. Lor li se va alatura o serie de experti literari si jurnalisti de la The Times. Acestia vor vorbi despre munca lor, dar si detalii despre viata de scriitor.

Renumitul jurnalist James Naughtie si scriitorul de satirapolitica P. J. O’Rourke vor tine discursuri, iar un seminar „Behind the Headlines” va avea loc in fiecare dimineata, sustinut de jurnalistii de la The Times, care vor oferi o perspectiva asupra stirilor zilnice. De asemenea, criticul de film Jason Solomons va prezenta filme cu legaturi literare, inclusiv o  serie de filme de groaza.

Nava amiral Queen Mary 2 a companiei Cunard ofera cadrul perfect pentru aceasta calatorie literara. Ambarcatiunea are cincisprezece restaurante si baruri, patru piscine, un teatru de dimensiuni mari, un cazinou, un spa de lux, un planetariu plutitor la scara larga, punti deschise spatioase, cel mai mare ring de dans de pe mare si o biblioteca care contine peste 8.000 de carti.

Festivalul Literaturii pe mare este la a doua editie, prima a avut loc in 2019, tot pe nava amiral Queen Mary 2.

Citește în continuare