Skip to content

Rachel DeLoache Williams a dat in judecata Netflix sustinand ca serialul Inventing Anna a prezentat-o defaimator. Intre timp escroaca in serie Anna Sorokin are un podcast, a semnat contract pentru un reality show si s-a imprietenit cu Paris Hilton

Rachel DeLoache Williams a incercat de mai multe ori sa-si repare imaginea si sa mai recupereze din

banii pe care i-a fraudat si ea alaturi de cea care isi spunea Anna Sorokin si ii era prietena. A scris mai intai un articol amplu despre experienta ei, a negociat cu HBO pentru drepturile de film (care nu s-a mai intamplat), apoi a scris cartea „My Friend Anna: The True Story of a Fake Heiress”. 

In schimb, versiunea serialului Netflix se bazeaza pe un articol din mai 2018 al revistei New York Magazine, iar reteaua a platit-o pe Sorokin pentru drepturile de autor ale povestii sale, potrivit The Hollywood Reporter.

Acum Williams, fost redactor foto la Vanity Fair, a dat in judecata Netfix spunand ca reteaua a facut-o intentionat mult mai rea si cu intentii de a face ilegalitati, cand de fapt nu asta a fost realitatea.

„Netflix a luat o decizie deliberata, in scopuri dramatice, de a o arata pe Williams facand sau spunand lucruri in serial care o infatiseaza ca o persoana lacoma, snoaba, neloiala, necinstita, lasa, manipulatoare si oportunista”, au scris avocatii lui Williams in procesul depus luni la tribunalul federal din Delaware.

Procesul invoca defaimarea si incalcarea vietii private prin lumina falsa si cere daune reale si prezumate, precum si daune punitive, dar nu solicita o suma specifica. De asemenea, solicita un ordin judecatoresc pentru ca Netflix sa nu mai faca declaratii defaimatoare, precum si eliminarea declaratiilor din serial.

Procesul enumera mai multe cazuri in care Williams este portretizata in mod fals, inclusiv scene cheie in care ea o abandoneaza in Maroc pe Sorokin.

„In realitate, ea nu a facut sau spus niciodata aceste lucruri”, continua procesul. „Ca urmare a portretizarii false de catre Netflix a ei ca fiind o persoana josnica si dispretuitoare, Williams a fost supusa unui torent de abuzuri online (si) interactiuni negative in persoana”.

imagine din film cu cele doua prietene

Daunele  aduse reputatiei lui Williams puteau fi complet evitate, iar creatorii emisiunii Netflix ar fi putut inventa un personaj fictiv pentru a oferi un personaj negativ, sustin avocatii lui Williams. Afirmatiile defaimatoare din serial au fost facute de Netflix cu „rea intentie reala, definita ca fiind cunoasterea falsitatii sau nepasarea nesabuita fata de adevar sau falsitate”, se sustine in proces.

„Netflix a dat nume fictive multora dintre protagonistii din viata reala din saga Sorokin care apar in serial, dar nu i-a oferit lui Williams aceeasi protectie.

„In schimb, a folosit numele ei real si detalii personale (cum ar fi angajatorul, cartierul si univesitatea) in serial si a distribuit o actrita care ii semana in multe privinte.”

Williams a fost portretizata de Katie Lowes in serialul in noua parti, care a fost in topul audientelor TV in limba engleza ale Netflix timp de trei saptamani si a fost nominalizat la trei premii Emmy.

De altfel in cartea sa, Williams (care a luat din conturile Vanity Fair 40.000 de dolari ca sa plateaca excursia in Maroc pe care Sorokin nu avea bani sa o plateasca, iar ele se aflau deja de multe zile int-un resort de lux) mai ataca discret Netflix spunand ca din momentul in care a cumparat drepturie povestii a trimis la tribunal, unde se judeca procesul Annei, o echipa de PR care sa promoveze  si mult cazul pentru a avea si mai multa notorietate si sa ajute canalul de streaming la audienta cand urma sa fie difuzat serialul.

In carte Williams sustine ca ea a ajutat la prinderea Annei, care se ascunsese intr-un centru de dezintoxicare si politia nu stia unde e…Si, evident, se prezinta drept o prietena dezinteresata inca de la inceput cand nu stia ca Anna e escroaca. (Dar altfel, se bucura de cadourile si locurile extrem de scumpe unde o ducea Anna)

La 3 octombrie 2017, Anna Delvey – numele real al celei care sustinea ca e milionara –  a fost arestata de Departamentul de Politie din Los Angeles, in cadrul unei operatiuni planificate de procuratura districtului Manhattan. Rachel DeLoache Williams, care sustinea ca a fost inselata cu peste 60.000 de dolari de catre Delvey in timpul unei calatorii la Marrakesh, a fost implicata in operatiunea de filaj. (Williams a acuzat Netflix ca a „condus o firma de relatii publice a unei escroace” cu Inventand-o pe Anna). Delvey a fost transferata in curand la Rikers Island, unde a fost retinuta fara cautiune. Trei saptamani mai tarziu, ea a fost pusa sub acuzare pentru furtul a aproximativ 275.000 de dolari prin mai multe inselaciuni.

La 9 mai 2019, Delvey a fost condamnata la o pedeapsa de la patru la 12 ani de inchisoare, a primit o amenda de 24.000 de dolari si a fost obligata sa plateasca despagubiri victimelor sale.

Delvey a fost eliberata din inchisoare pentru buna purtare la 11 februarie 2021, dupa ce a executat aproape patru ani de inchisoare. In martie 2021, la sase saptamani de la eliberare, a fost retinuta din nou de Immigration and Customs Enforcement (ICE) pentru depasirea perioadei de sedere si expirarea vizei si a ramas in custodia ICE in nordul statului New York timp de un an.

Intr-un eseu pe care l-a scris in timp ce se afla in custodie, Delvey scrie: „se pare ca nu ma voi uita prea curand la Inventing Anna. Chiar daca as trage niste sfori si as face sa se intample, nimic din a vedea o versiune fictionala a mea in acest cadru de azil pentru infractori-insanitari nu mi se pare atragator”.

In 2022, Sorokin a semnat un contract cu Bunim/Murray Productions pentru a juca intr-un serial de televiziune reality despre viata ei dupa inchisoare. De asemenea, lucreaza la o carte despre perioada petrecuta in inchisoare si la un podcast. La sfarsitul lunii mai 2022, Sorokin s-a alaturat surorilor Paris Hilton si Nicky Rothschild intr-un episod al podcastului lui Hilton, This is Paris.

Citește în continuare