Skip to content

Recomandarea Orange TV Go: Mari Evadari cu Morgan Freeman. Daca va uitati la documentarul de pe History Channel prin Orange TV Go castigati un soundbar.

urban.ro si Orange TV Go va propun un serial documentar exceptional care demonstreaza cu fiecare episod ca realitatea e mai spectaculoasa decat fictiunea “Mari evadari cu Morgan Freeman” difuzat in fiecare luni seara de la ora 21.00 pe History Channel.

Documentarul isi propune sa intre in mintile unor condamnati care au stiut sa invinga sistemul si au reusit evadari spectaculoase, fara insa sa aiba clementa fata de faptele lor, nici cele de dinainte de a fi arestati, nici evadarile propriu zise.

Realizate din interviuri cu istorici, specialisti in securitatea penitenciarelor, dar si din reconstituirea minutioasa a pasilor facuti de fiecare dintre evadati, episoadele acestui serial documentar au fiecare puterea de a fi o carte sau un film de lung metraj cu foarte mult suspance.

Urban.ro  a fost singura publicatie din Romania care a participat la lansarea mondiala a acestei serii si am aflat si care este episodul preferat al lui Morgan Freeman (care este nu doar prezentatorul, ci si producatorul executiv al serialului): evadarea din al Doilea Razboi Mondial din Stalag Luft III, unul din cele mai bine pazite lagare de prizonieri din Germania, poveste care a stat si la baza filmului „Marea evadare” din 1963.

„In spatele nostru e o cantitate imensa de intamplari pe care istoria nu le mentioneaza detaliat si cred ca proiectul acesta recupereaza o parte din aceste intamplari. In cazul specific al acestei evadari din lagar, nivelul detaliilor si al pregatirii detinutilor e impresionant. Si-au creat identitati germane, cu haine, legitimatii, fotografii pentru legitimatii; a fost incredibil ce creativitate au avut pentru asemenea evadare”, ne-a spus Freeman.

Episodul este povestea liderul unui escadron britanic, Roger Bushell (din cadrul Royal Air Force), care a pus la cale una dintre cele mai ample actiuni de evadare in masa a detinutilor dintr-un lagar de razboi nazist.

Considerata impenetrabila, aceasta inchisoare era cu totul speciala, aici fiind incarcerati detinutii care au evadat din alte inchisori. Cu doua linii de garduri de sarma ghimpata, spioni germani misunand la fiecare colt si celule amplasate pe platforme pentru a depista orice tentativa de sapare a vreunui tunel, Bushell avea planul ambitios de a evada cu peste 200 de oameni, in speranta de a perturba fortele germane de pe front. Aproape toti au fost prinsi si cincizeci au fost executati, dar trei si-au croit drumul spre libertate.

Acest episod va fi difuzat luni, 4 aprilie, la ora 21.

Va reamintim ca daca urmariti recomandarea noastra – “Mari evadari cu Morgan Freeman” –  de pe History Channel HD prin Orange TV Go, puteti castiga un soundbar de top. Castigatorii sunt desemnati prin tragere la sorti, detalii aici.

Concursul este valabil pana pe 30 aprilie pentru vizionarea prin Orange TV Go a oricarei emisiuni de pe History Channel.

Cum puteti accesa Orange TV Go:

De pe smartphone si tableta: aplicatia este disponibila in App Store si Play Store

Pe smart TV-ul cu OS Tizen, Android sau Linux, aplicatia poate fi descărcata direct pe televizor

Pe un calculator, accesând tvgo.orange.ro

Daca va inregistrati cu numarul de telefon Orange sau numele de utilizator si parola My Orange aveti acces liber la History Channel HD in perioada campaniei.

Citește în continuare