Skip to content

Reguli noi pentru saloanele de tatuaj, piercing si infrumusetare. Copiii nu pot fi tatuati pana la varsta de 18 ani, nici macar cu acordul parintilor.

Ministrul Sanatatii a reglementat printr=un act normative modalitatile in care pot fi facute tatuaje si Piercing. Conform noii leg, tatuajele se pot face doar dupa 18 ani, iar procedurile de piercing corporal se pot face minorilor sub 16 ani, doar in zona urechilor si doar cu acordul parintilor.

Ordinul de ministru este deja in vigoare.

Actul normativ prevede, de asemenea, ca in saloanele de infrumusetare sunt interzise proceduri medicale estetice invazive si proceduri estetice pentru care se folosesc produse clasificate ca medicamente sau dispozitive medicale.

Actul normativ aduce si o serie de interdictii in ceea ce priveste procedurile de tatuare, implantare dermala si piercing.

In plus, in saloanele de infrumusetare este obligatoriu ca produsele folosite sa fie produse cosmetice autorizate, iar personalul sa fie calificat, cu o pregatire profesionala conform standardelor ocupationale.

Care sunt prevederie legale care reglementeaza functionarea saloanelor de infrumusetare:

Este interzisa efectuarea procedurilor de piercing corporal si implant dermal persoanelor cu varsta sub 16 ani, cu exceptia piercingului din zona urechii pentru care este necesar acordul parintelui/tutorelui. Este interzisa efectuarea procedurilor de tatuare cosmetica si artistica a persoanelor cu varsta sub 18 ani. Este interzisa efectuarea piercingului la nivelul organelor genitale persoanelor care nu au implinit varsta de 18 ani

Este interzisa efectuarea de implanturi dermale la nivelul organelor genitale, este interzisa mutilarea genitala sub orice forma, precum si orice alta procedura care poate fi definita ca o circumcizie la femei si nu este luat in considerare acordul femeilor la niciuna dintre procedurile definite ca circumcizie a propriei persoane.

Ordinul ministrului sanatatii stabileste totodata reguli clare dupa care trebuie sa functioneze saloanele de infrumusetare si cele unde se fac tatuaje.

Actul normativ mai stabileste ca „toate procedurile estetice care se efectueaza in salonul de infrumusetare sunt efectuate cu produse cosmetice autorizate si doar de catre personal calificat, cu o pregatire profesionala conform standardelor ocupationale”.

In saloanele de infrumusetare sunt interzise efectuarea procedurilor estetice incadrate ca proceduri medicale estetice invazive si proceduri estetice pentru care se folosesc produse clasificate ca medicamente sau dispozitive medicale.

Citește în continuare