Skip to content

Robert De Niro isi va relua rolul iconic din Taxi Driver intr-o campanie Uber. Reclama se filmeaza in aceste zile in Londra

Robert de Niro, acum in varsta de 80 de ani, se va intoarce la replica celebra „You talkin’ to me”, in seria de reclame care se filmeaza in aceasta saptamana la Londra, pentru Uber, a anuntat presa britanica.

Castigatorul premiului Oscar s-a implicat in ultima vreme si in alte cateva campanii publicitare ceea ce i-a facut pe jurnalisti sa speculeze ca e o posibila consecinta a divorturilor costisitoare ale starului si a separarilor de mamele celor sapte copii ai sai.

La ultimul sau divort, conform termenilor contractului prenuptial, De Niro a fost de acord sa ii plateasca fostei sotii o pensie alimentara de 1 milion de dolari pe an pana cand aceasta se recasatoreste sau pana cand unul dintre ei moare. Cuplul a fost impreuna timp de 20 de ani, cu o pauza de cinci ani, dupa ce au divortat pentru prima data in 2003, doar pentru a-si reinnoi juramintele si a se recasatori un an mai tarziu.

Castigatorul a doua premii Oscar a aparut in reclame pentru brandul britanic de panificatie Warburton’s Bread, banca Santander si pentru American Express. El a aparut intr-o campanie din 2019 pentru masina electrica Kia Niro, producatorul speculand numele actorului si al masinii.

De data aceasta, pentru UBER, De Niro va face trimitere la filmul lui Martin Scorsese, castigator al Palme d’Or in 1976, un film de referinta in cinematografie dar si in cultura newyorkeza.

Personajul lui De Niro, Travis Bickle, este un taximetrist care ucide trei barbati conectati la mafie dupa ce devine obsedat de o fata de 12 ani pe nume Iris, care este traficata de mafioti si pusa sa se prostitueze. Iris a fost interpretata de Jodie Foster.

Filmul a fost un succes major de critica si comercial si este considerat unul dintre cele mai mari filme din toate timpurile.

La vremea respectiva a fost a doua colaborare dintre De Niro si regizorul Martin Scorsese, care aveau sa lucreze impreuna de mai multe ori la filme precum Raging Bull, Goodfellas, Casino si Cape Fear.

Cele mai recente intalniri intre De Niro si Scorsese au fost in drama mafiota The Irishman, aclamata de critici, si Killers Of The Flower Moon, bazat pe cartea de non-fictiune cu acelasi nume, despre un trib care a fost ucis sistematic de catre membrii albi ai comunitatii care sperau sa fure veniturile din petrol din rezervatia in care locuiau.

Killers of the Flower Moon intra pe ecranele din Romania pe 20 octombrie.

Citește în continuare