Skip to content

Marcel Iures, Dan Radulescu si Ionut Toader sunt protagonistii celei mai noi productii a Teatrului Act

Spectacolul „Rosto” dupa Ion Luca Caragiale, in regia lui Alexandru Dabija, va avea premiera la Teatrul ACT pe 8, 22 si 24 iunie, de la ora 19:30, cu distributia formata din Marcel Iures, Dan Radulescu si Ionut Toader. 

Aceasta noua productie are la baza o dramatizare realizata de Alexandru Dabija, care pune in legatura fragmente din mai multe schite ale marelui scriitor. Spectacolul „Rosto” spune o poveste misterioasa, cu infinite nuante despre invatamantul romanesc, oferind o imagine realista a societatii actuale.

„Era Caragiale un reactionar? Sigur, nu era progresist. Nu era nici asa, nici altminteri. De aceea, desi are palma grea, il simtim de-al nostru si-l apelam tandru «Nenea Iancu». Avea ureche buna si asculta cu atentie. E randul nostru sa-l ascultam,” afirma regizorul Alexandru Dabija.

Alexandru Dabija este un regizor de teatru si actor de scena si film. A debutat in 1976 cu spectacolul “Rafuiala” de Philip Massinger la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, cu care a obtinut si premiul pentru Cel mai bun regizor al anului.

Intre 1991 – 1994 si 1996 – 2002 a fost directorul general al Teatrului Odeon. In ultimii ani, a recreat cele mai cunoscute povesti romanesti “Sanziana si Pepelea” la Teatrul National din Cluj, “Capra cu trei iezi” la Teatrul Act Bucuresti sau “Pai…despre ce vorbim noi aici, domnule” de Catalin Stefanescu dupa romanul lui Marin Preda, “Morometii”, tot la Teatrul Act.

Pentru un numar limitat de locuri, respectand regulile impuse de pandemie, biletele au fost puse in vanzare la casa de bilete a Teatrului ACT (Calea Victoriei, nr.126) si online pe mystage.ro. De asemenea, spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 18 ani.

Citește în continuare