Skip to content

Vineri, 25 august, se redeschide Muzeul Copiilor. Noua expozitie interactiva „Fabrica de jucarii” este un spatiu creativ de joaca pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani.

Muzeul Copiilor se redeschide incepand cu 25 august cu noua expozitie „Fabrica de Jucarii” unde copiii vor descoperi informatii interesante despre jucarii — de la istoria lor, materialele folosite la constructie si asamblarea acestora, pana la procesul de reciclare a jucariilor vechi.

Inaugurat in 2019 in Bucuresti si situat pe bulevardul Decebal nr. 11, Muzeul Copiilor are o capacitate totala de 350 de vizitatori simultan si este structurat pe sectiuni tematice in cele 110 incaperi care au fost gandite sa acopere o paleta larga de domenii precum tehnologie, geografie, istorie, arta si cultura. In plus, vizitatorii pot vedea 25 de expozitii interactive permanente, din toate domeniile.

Noua expozitie va fi un spatiu al creativitatii construit special pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani, unde alaturi de intreaga familie pot explora si se pot distra impreuna.

Cu jocuri, elemente speciale, echipamente interactive si efecte vizuale si auditive spectaculoase, expozitie este impartita in mai multe zone tematice.

In zona „Din ce sunt confectionate jucariile?”, copiii vor afla despre materiile prime utilizate in fabricarea jucariilor, provenienta si prelucrarea acestora.

In zona „Cum se prelucreaza jucariile?”, vor putea explora utilajele si tehnicile de prelucrare a materiilor prime, cum ar fi lemnul, plasticul, metalul si multe altele.

Tema „Cum se asambleaza jucariile?” ii invata despre design, inginerie si prototipare, explorand procesul de asamblare a jucariilor.

„Zona de constructii” reprezinta un atelier specializat, unde beneficiind de diversele materiale si cu ajutorul imaginatiei, vor putea crea propriile jucarii. Micii constructori vor avea propriul lor atelier, unde vor putea da frau liber imaginatiei si vor putea crea cu ajutorul diverselor materiale de constructie.

In zona „Colectare si reciclare jucarii”, copiii vor afla despre importanta colectarii si reciclarii jucariilor, promovand astfel un comportament responsabil fata de mediu.

„Fabrica de Jucarii” aduce in prim-plan si o zona a inovatiilor. 

Copiii vor putea descoperi jucarii interactive si electronice, jocuri video si console de jocuri, tehnologii precum realitatea virtuala si augmentata, roboti si jucarii programabile, imprimare 3D si multe altele. Aceasta sectiune va oferi o perspectiva fascinanta asupra viitorului jucariilor.

Muzeul Copiilor din Bulevardul Decebal, Nr. 11, Bloc S14 (Sector 3) este un hub interactiv multifunctional de invatare non-formala si experientiala in care copiii pot explora, invata si se pot distra in acelasi timp. 

De-a lungul anilor, Muzeul Copiilor a devenit o destinatie preferata pentru familii, oferind expozitii interactive si educationale menite sa inspire si sa incurajeze imaginatia si creativitatea copiilor.

Programul de vizitare al muzeului este de marti pana duminica, in intervalul orar 10:00-18:00. Biletele pot fi rezervate aici.

Citește în continuare