Skip to content

O companie din Panama va produce „Sea Pods”, locuinte acvatice futuriste care au fost create exclusiv pentru viata pe apa, pe perioade nelimitate. Sunt case inteligente care pot fi controlate printr-un inel.

Ocean Builders, o companie din Panama care dezvolta proiecte marine de anvergura a regandit modul in care oamenii locuiesc pe apa. Compania a dezvaluit recent planurile pentru ”Sea Pods”, locuinte acvatice futuriste care au fost create exclusiv pentru viata pe apa. Noile case combina designul modern cu tehnologia verde pentru a crea un mediu placut si prietenos cu natura.

Locuintele, denumite „pods” de catre dezvoltator, au fost realizate dupa planurile arhitectului danez Koen Olthius care a conceput trei variante de case: SeaPod pentru locuirea pe apa, GreenPod pentru locuirea pe pamant si EcoPod, o alternativa verde de locuire. 

SeaPods au fost proiectate pentru a rezolva problema fluxului din ce in ce mai mare de oameni care doresc sa se mute pe malul apei insa nu pot realiza acest lucru din cauza lipsei unor locuinte construite deja pe linia oceanului. 

Fiecare locuinta este construita pe o structura rezistenta din ciment si otel, ridicata la 3 metri deasupra apei. Intreaga constructie are abilitatea de a pluti datorita unei tehnologii de ultima generatie care foloseste peste 48 de metri cubi de tuburi umplute cu aer. 

Locuintele sunt compuse din 3 etaje si includ intr-o suprafata de 77 de metri patrati o bucatarie, o sufragerie, un dormitor si o baie, alaturi de 53 de metri patrati de ferestre panoramice si un balcon deschis.

Mancarea, necesitatile zilnice, bagajele sau mobilierul vor fi livrate direct la usa rezidentilor prin drone sau vehicule automate care functioneaza pe baza de energie solara. 

De ridicarea gunoiului sau curatarea zonei din jurul caselor acvatice se vor ocupa alte masinarii inteligente care se vor afla in apropiere. 

Pe langa aceasta optiune exista si varianta de ”Smart Pods”, locuinte pe apa inteligente care le permit locuitorilor sa controleze totul printr-un inel inteligent. Prin folosirea inelului inteligent se poate aprinde sau stinge lumina, se pot bloca usile sau chiar pentru a regla presiunea si temperatura apei de la dus, totul prin folosirea niste gesturi simple. 

In acelasi timp, Ocean Builders sustine ca locuintele acvatice vor oferi solutii pentru restaurarea mediului natural marin. Sub fiecare ”pod” va fi construit un habitat natural pentru speciile din ocean si poate oferi inclusiv umbra pentru dezvoltarea coralului.

Primele 100 de locuinte acvatice au fost deja rezervate si vor fi finalizate in 2023. Pentru inceput vor fi amplasate pe tarmurile din Panama, urmand ca in viitor sa fie disponibile si altor comunitati care locuiesc la marginea oceanelor. 

Compania sustine ca pana in 2023 numarul locuintelor marine va ajunge pana la 1.000. Pretul de pornire este de 290.000 de euro si poate trece de 1,4 milioane de euro in functie de necesitatile sau preferintele fiecarui client.

Citește în continuare