Skip to content

In weekend Sharon Stone si-a vernisat prima expozitie de pictura la Berlin. Actrita, care picteaza din copilarie, expune 12 lucrari sub numele Totem.

‘Totem’ prezinta 12 picturi noi și inedite ale lui Stone, a carei arta a fost apreciata de critici, inclusiv de Jerry Saltz de la New York Magazine. Titlurile poetice ale panzelor abstracte, cum ar fi „Ghosts”, „The Lovers”, „Portrait of my Boyfriends from Foreign Countries”, „The Lake” și „Zambezi” creeaza mister dar si aparenta unei povesti intime.

Galerie Deschler gazduiește premiera europeana a picturilor lui Stone la galeria fondata de Marcus Deschler in 1995, in primul deceniu de dupa caderea Zidului Berlinului, cand a devenit parte a unei scene galeristice in plina dezvoltare dinamica.

“Totemurile sunt monumente ale rezistentei și puterii. Aceste picturi mi se par totemice. Ele comunica modul in care viata mea se poate simti impanzita intr-un anumit fel. Creatia mea artistica zilnica ma ajuta sa ma lupt pentru a ieși de sub greutatea acestei perioade alarmante pe care o traim cu totii. Nu este vorba despre cum cadem, ci despre cum ne ridicam. Minunea este experienta pe care vrem sa o traim” a declarat la inaugurare actrita.

“Picturile lui Stone emana o calitate bruta și spontan expresiva, care rezulta dintr-o alchimie schimbatoare de haos și structura. O expresie a femininului care este in profunda legatura cu fortele naturale și in mod fundamental de neimblanzit”, spune Dr. Martin Oskar Kramer, istoric de arta la Galeria Deschler (doctorat la Universitatea Princeton).

Sharon Stone este cunoscuta mai ales ca o actrita premiata de la Hollywood, care a devenit faimoasa datorita interpretarii sale controversate și de neuitat din „Basic Instinct” și care a caștigat un Glob de Aur cu rolul din filmul lui Martin Scorsese „Casino”, un film cu mafioti din Las Vegas, o interpretare stralucita care i-a adus și o nominalizare la Oscar.

Actrita a carei inteligenta a fost remarcata intotdeauna de echipele cu care a lucrat a continuat sa-și scrie propriul scenariu unic ca supravietuitoare a unui atac cerebral, autoare de best-seller-uri, o persoana implicata in actiuni umanitare, icoana feminista.  Cartea autobiografica a lui Stone, „The Beauty of Living Twice”, a intrat pe lista bestsellerurilor New York Times in 2021 și spune povestea accidentului sau vascular cerebral traumatic și a luptei ulterioare pentru a-și reveni și a-și recapata viata.

Pictura a facut parte din viata lui Stone inca de cand era copil. Matușa ei, Vonne, avea un master in pictura și crea picturi murale pe peretii casei in care Stone a crescut. In facultate, a studiat pictura. In timpul pandemiei COVID, Stone s-a intors la creatia sa artistica, pictand in fiecare zi, uneori pana la 17 ore pe zi.Aceasta perioada de criza globala a inspirat-o sa iși reorienteze energiile creative, iar instinctele ei creative de o viata au fost transferate pe panza. Capacitatea lui Stone de a transforma slabiciunile umane in surse de putere și abilitatea ei de a observa și interpreta comportamentul uman stralucesc in moduri combative, cuceritoare și victorioase.Recent, Stone a fost distinsa cu titlul de „Cetateanul global al anului” de catre Asociatia Corespondentilor Natiunilor Unite, premiu prezentat de secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Citește în continuare