Skip to content

Sharon Stone, despre Ratched: “Casa mea din film este situata in realitate pe o strada din apropierea propriei mele locuinte.”

De cateva saptamani puteti urmari pe Netflix productia RATCHED, realizata de unii dintre cei prolifici producatori ai momentului de Ryan Murphy si Ian Brennan.

Filmul este un serial dramatic plin de suspans care spune povestea originii lui Mildred Ratched, o asistenta medicala de psihiatrie care munceste intr-un spital din 1947 unde se desfasoara experimente noi si tulburatoare asupra mintii umane. El are la baza un personaj emblematic din filmul Zbor deasupra unui cuib de cuci si ii are in distributie pe Sarah Paulson in rolul lui Mildred Ratched, Cynthia Nixon in rolul lui Gwendolyn Briggs, Judy Davis in rolul asistentei medicale Betsy Bucket, Sharon Stone in rolul lui Lenore Osgood, Jon Jon Briones in rolul dr. Richard Hanover.

Prin amabilitatea Netflix va oferim un interviu cu Sharon Stone despre participarea sa exceptionala la acest serial.

Cat de familiarizata erati cu cartea sau filmul Zbor de-asupra unui cuib de cuci?

Ce film extraordinar, pur si simplu extraordinar! Jack a fost uimitor in film. A fost un film cu adevarat memorabil. Eram foarte tânara când s-a lansat, insa e un film care iti ramâne in memorie si pe care il revezi de nenumarate ori. A fost atât de profund.

Ce vi s-a parut cel mai impresionant?

Bunica si bunicul meu erau destul de bogati, dar apoi si-au pierdut intreaga avere si bunica mea a ajuns sa lucreze intr-un azil. Tatal meu a fost dat spre adoptie de când era mic si aici venea sa-si vada mama. M-am gândit mult la cum trebuie sa fi fost pentru el sa mearga sa-si vada mama care lucreaza la azil. Desigur, in acea perioada, dupa cum am vazut in Zbor deasupra unui cuib de cuci, lumea ajungea la ospiciu din diverse motive, iar multe dintre aceste motive nu aveau nicio legatura cu bolile psihice. Acum am trecut in cealalta extrema si nu avem un loc in care sa tratam cu succes bolile psihice, asa cum am incercat fara succes sa o facem in trecut. Acestea sunt boli ca oricare altele si trebuie tratate cu mai multa grija. Asadar, tatal meu a crescut in acest mediu si s-a imprietenit cu un pacient internat acolo, deoarece avea bolta palatina despicata. Tatal meu, adolescent fiind, a lucrat si a strâns bani ca sa poata plati o operatie pentru prietenul sau si, astfel, sa-l scoata de acolo. Au devenit cei mai buni prieteni pe viata. Am vazut foarte clar ce se poate intâmpla, ce trebuia sa se schimbe si cum se poate schimba. Filmul acesta si situatia respectiva m-au impresionat.

Cum ati ajuns sa lucrati in RATCHED?

M-am intâlnit la masa de prânz cu Ryan Murphy si mi-a spus ca a creat personajul respectiv pentru mine. Am luat acest lucru in serios, deoarece el a creat personaje extraordinare pentru femei extraordinare in trecut. Ryan intelege cum sa distribuie roluri si spune mereu niste povesti memorabile si foarte interesante, care exploreaza comportamentul oamenilor in mintea lor. Mi se pare ca, pentru femei mai in vârsta, asa ca mine, el continua sa creeze personaje extraordinare si ca respecta toate felurile de oameni in ceea ce face. M-au impresionat in mod deosebit multe dintre rolurile pe care Jessica Lange le-a interpretat in regia lui Ryan, iar rolurile lui Sarah Paulson sunt pur si simplu uimitoare. Intotdeauna am considerat ca Sarah este o persoana deosebita. Rolurile sale sunt uimitoare si este atât de eleganta si elocventa. Când am cunoscut-o, m-au impresionat gratia ei, bunatatea ei, inteligenta ei, etica profesionala, profesionalismul remarcabil si dedicarea de care da dovada. Este o persoana cu adevarat deosebita.

Ce ne puteti spune despre personajul dvs LENORE OSGOOD?

Este nebuna! Cred ca putem spune acest lucru inca de la inceput. Este extrem de bogata, de doua ori vaduva, are un fiu, dar in acea casa se petrece o adevarata drama psihologica de proportii. Comportamentul sau pervers devine extrem odata cu trecerea timpului. De asemenea, are o maimuta capucin drept animal de companie si insotitor. Este un serial tipic pentru Ryan Murphy.

Cred ca traim intr-o perioada in care trebuie sa incepem in sfârsit sa intelegem faptul ca aceste idei false de a da femeilor putere sunt doar atât: niste idei false. Au fost false pe atunci, sunt false si acum.

Personajul dumneavostra traieste intr-o casa eclectica. Cum v-a ajutat acel mediu modul in care ati construit personajul ?

Unul dintre lucrurile extraordinare legate de personajul meu este ca respectiva casa in care traieste este situata in realitate pe o strada din apropierea propriei mele locuinte. Asa ca ma pregateam si ma imbracam in propria mea baie, ieseam pe usa si mergeam dupa colt, ceea ce a fost extraordinar. A fost o locuinta care i-a apartinut unui prieten drag, Tony Duquette, care a murit in urma cu mai multi ani. Era un scenograf si un designer de decoruri minunat. Când m-am mutat in casa mea, mi-a spus: „Mary Pickford mi-a fost prietena, draga”. A lucrat in domeniul cinematografiei foarte multi ani, iar casa lui era plina de artefacte din epoca respectiva. Mi-a trezit sentimente de nostalgie faptul ca ma aflam si ca lucram acolo. Mediul este extraordinar si foarte neobisnuit.

Cum erau femeile in epoca in care are loc actiunea filmului?

Am avut-o pe „Rosie the Riveter”, prototipul femeilor care au lucrat in fabrici in timp ce barbatii erau plecati la razboi. Femeile au preluat si au facut toate aceste munci. Pe când s-au intors barbatii, femeile isi câstigasera dreptul de a merge la munca si de a tine in viata aceasta tara. Li s-au dat apoi toate aceste drepturi pe care si le câstigasera in realitate? Nu. Cred ca traim intr-o perioada in care trebuie sa incepem in sfârsit sa intelegem faptul ca aceste idei false de a da femeilor putere sunt doar atât: niste idei false. Au fost false pe atunci, sunt false si acum. Trebuie sa devina realitate. Pâna când aceste lucruri nu sunt transpuse in legi scrise, nu se vor permanentiza si nu vor deveni piatra de temelie pe care trebuie sa ne fundamentam viata. Inca sunt volatile.

Cu ce ati dori sa ramana din film spectatorii care vad RATCHED?

Sper ca atunci când abonatii vizioneaza Ratched pe Netflix, sa observe nu doar bucuria pe care am trait-o când am facut serialul si care este reala, ci si complexitatea si profunzimea interpretarii tuturor actorilor. De la regizori, care au fost foarte buni, pâna la scenariu, la modul de filmare si la decoruri, totul a fost incredibil. Daca te pasioneaza arhitectura, masinile, costumele, decorurile, bijuteriile, actorii extraordinari, atunci acest serial este pentru tine.

Citește în continuare