Skip to content

Sinead O’Connor amana turneul din 2021 si isi ia inca un an de pauza pentru a-si rezolva problemele de dependenta

De-a lungul anilor, cantareata irlandeza a povestit frecvent despre luptele sale cu problemele de sanatate mintala si dependentele de droguri. Printr-o postare pe Twitter, interpreta celebrei piese „Nothing Compares 2 U” a mentionat ca stresul din acest an, precum si moartea unei persoane dragi, au dus-o rapid la „dependenta de un alt drog, altul decat iarba”.

Turneul de anul viitor ar fi fost primul din ultimii sase ani al artistei irlandeze in Statele Unite si a fost deja amanat din cauza pandemiei de coronavirus. Cantareata si-a cerut scuze fata de fanii care au achizitionat deja bilete pentru spectacolele din 2021, anuntand ca turneul va fi amanat pentru 2022, deoarece dupa sase ani plini de traume are nevoie de recuperare. Aceasta a promis ca lansarea volumului de memorii se va desfasura conform planului si este programata in luna iunie a anului viitor.

O’Connor a spus ca daca isi va face timp sa se vindece, apoi va fi „apta sa sustina concerte pentru toata viata”.

Printr-o serie de tweet-uri, Sinead O’Connor a explicat ca „a crescut cu multe traume si abuzuri” de care nu s-a vindecat niciodata in totalitate. „Am patruns apoi direct in industria muzicala si nu am invatat niciodata cum sa am o viata normala”, a scris aceasta.

O’Connor a adaugat ca anul trecut a fost destul de dificil pentru ea deoarece s-a confruntat cu experienta bolii unuia dintre copiii sai, care de atunci si-a revenit, „dar mama are nevoie de TLC”.

„Afacerea din industria muzicala este un mediu nemilos pentru artistii care trebuie sa amane evenimente din cauza problemelor de sanatate emotionala sau mintala”, a mai spus artista.

Compozitoarea si cantareata irlandeza Sinéad O’Connor a devenit faimoasa la sfarsitul anilor 1980 odata cu lansarea albumului ei de debut „The Lion and the Cobra”.

Printre artistii care au influentat-o pentru primul material discografic se numara Bob Dylan, David Bowie, Bob Marley, Siouxsie and the Banshees si The Pretenders. O’Connor a obtinut succesul mondial in 1990 cu o versiune a piesei artistului Prince, „Nothing Compares 2 U”, care face parte de pe al doilea album intitulat „I Do Not Want What I Haven’t Got”.

Tot in 1990, O’Connor a jucat intr-un film irlandez independent „Hush-a-Bye Baby” regizat de Margo Harkin, si filmat in orasul Derry din Irlanda de Nord.

Declaratiile si gesturile sale au creat uneori cotroverse, iar pe langa cele 10 albume solo, cariera sa muzicala include mai multe single-uri, melodii pentru filme, colaborari cu diversi artisti si aparitii in cadrul unor concerte caritabile.

Dupa ce a primit patru nominalizari la premiile Grammy, ea si-a retras numele din motive proprii, fiind singura artista din lume care a refuzat sa accepte acest trofeu.

Intr-un interviu cu The Guardian publicat pe 3 mai 1993, O’Connor a mentionat ca lectiile de bel canto cu Frank Merriman la Scoala de Muzica Parnell au fost singura terapie pe care o primea in acea perioada, descriindu-l pe Merriman drept „cel mai uimitor profesor din univers”.

Albumul „Am I Not Your Girl?” din 1992, o colectie de melodii pop, nu a reusit sa fie la inaltimea succesului comercial anterior.

Cea mai controversata actiune a artistei a fost dupa aparitia in cadrul show-ului Saturday Night Live, cand si-a incheiat spectacolul rupand o fotografie a Papei Ioan Paul al II-lea. Acest lucru a generat un val numeros de controverse.

In 2017, O’Connor si-a schimbat numele in Magda Davitt, iar din 2018, dupa ce s-a convertit la islam, se numeste Shuhada ‘Sadaqat. Cu toate acestea, ea continua sa inregistreze muzica si sa cante sub numele ei de nastere.

Citește în continuare