Skip to content

Un soft de inteligenta artificiala a creat un spin off al serialului Seinfeld. Noua versiune se numeste „Nothing, Forever”, este disponibila pe platforma Twitch si emite live non-stop.

Noul Seinfeld creat de un soft de inteligenta artificiala este o poveste video care emite non-stop despre nimic, cum sugereaza numele – „Nothing, Forever” pe platforma Twitch. Seria are in prim plan patru personaje de desene animate pixelate care vorbesc intre ele despre nimicuri cotidiene. Personajele par versiunile animate ale actorilor principali din Seinfeld, Elaine, Jerry, George si Kramer, iar logo-ul are caracteristici similare cu cel al serialului Seinfeld.

Serialul a aparut pe 14 decembrie 2022, iar de atunci cele patru personaje interactioneaza continuu. Creatorii acestui cont, Skylar Hartle si Brian Habersberger, au spus pentru Motherboard, o divizie a publicatiei VICE, ca au folosit o combinatie de inteligenta artificiala, algoritmi generativi si servicii cloud pentru a construi spectacolul. In acest moment, canalul este urmarit de peste 90.000 de persoane. 

Practic, personajele vorbesc intre ele folosind GPT-3, modelul de limbaj al OpenAI, iar dialogurile generate automat amuza si sperie in acelasi timp publicul care poate comenta in timp real, unele replici fiind complet nepotrivite.

Din descrierea oficiala a contului de Twitch, initiativa apartine unui  laborator media axat pe crearea de forme experimentale de emisiuni de televiziune, jocuri video si multe altele, folosind tehnologii generative si alte tehnologii de invatare automata. Ii puteti urmari aici.

Creat de Larry David si Jerry Seinfeld, serialul Seinfeld este unul dintre cele mai populare sitcomuri americane, care si-a incheiat ultimul episod in mai 1998, dar a ramas un serial de referinta in cultura pop.

Din 2021, toate cele 180 episoade ale serialului Seinfeld se pot vedea si pe Netflix, unde a primit un upgrade 4K care face ca imaginile sa arate mult mai bine coloristic. Din pacate, la lansarea oficiala, Netflix a ales un aspect mai modern 16: 9, in locul raportului de aspect original 4: 3, in care serialul a fost difuzata initial. Practic, s-a intamplat ca in unele epsioade sa lipseasca o parte din capul personajelor sau au fost taiate cadrele din partea stanga si dreapta a ecranelor, ceea ce a revoltat fanii din intreaga lume, greseala reparata ulterior.

Citește în continuare