Skip to content

Lumea se vede mai frumoasa cu Maybelline. Stefan Caltia si Wagner Arte lanseaza o serie de obiecte de portelan cu grafica din gravurile maestrului. Seturile in editie limitata includ desene create special pentru aceasta colaborare.

E momentul tau pentru o pauza de bine. Lumea e mai frumoasa cand ai grija cu ce-ti hranesti trupul si mintea, ce informatii te inconjoara, cum iti cladesti increderea de sine, ce alegi sa citesti si ce produse cosmetice alegi sa-ti reprezinte dorintele de frumusete si sa te ajute sa ti le indeplinesti.

Lumea se vede mai frumoasa cu Maybelline.

Vine primavara, e momentul cadourilor elegante, pentru cele dragi sau pentru tine, iar colectia Wagner Arte in colaborare cu Stefan Caltia e un cadou cu o valoare emotionala speciala.

In timp ce la Muzeul National de Arta Contemporana este deschisa una dintre cele mai mari expozitii Stefan Caltia din ultimii ani, Galeria Posibila a pregatit o colaborare cu Wagner Arte prin care desenele maestrului decoreaza in mod elegant o colectie de obiecte din portelan.

Potrivit pentru aceasta perioada in care se daruiesc cadouri doamnelor, setul de portelan este decorat cu grafica din gravurile in acvaforte si reiau detalii din forme vegetale, fiecare reprezentand o planta imaginata de artist.

Seria de obiecte in editie limitata este disponibila pentru livrare incepand de vineri, 3 martie, insa poate fi deja precomandata de aici.

Colectia de portelan pentru ceai „Stefan Caltia si Wagner Arte” include un set cu 4 cesti, 4 farfurii si un ceainic care este disponibile in trei modele diferite. Pe site-ul Galeriei Posibile puteti alege modelul de ceainic cu grafica preferata. Dupa comanda, produsele vor fi ridicate din galerie, fiind fragile.

Obiectele sunt realizate prin mijloace mecanice de reproducere cu accente aurii asezate manual. Astfel, gravurile din seria „Flori pentru rege” a maestrului Caltia sunt transpuse prin tehnica printului pe ceainice, cesti si farfurii in atelierul Wagner Arte Frumoase si Povesti.

La aproape 18 ani de cand au readus arta portelanurilor fine in Bucuresti, surorile Ana si Irina Wagner au transformat afacerea lor de familie intr-un simbol al elegantei atemporale. 

Ana Wagner s-a nascut in Transilvania iar in anul 2000 a absolvit sectia de grafica de la Academia de Arte din Bucuresti unde i-a fost studenta maestrului Caltia. A inceput sa picteze pe portelan gandindu-se ca lucrarile sale pot fi puse pe un obiect functional, nu doar pe o hartie sau panza bidimensionala.

Dupa cativa ani, acest domeniu al picturii pe portelan a devenit o adevarata afacere pentru ea si sora ei, Irina Wagner, care reprezinta departamentul de marketing si management al atelierului de arta si al  showroomului Wagner Arte, un brand reprezentativ in Romania in domeniul artei decorative si designului de bijuterii.

Pe langa pictura portelanului, Ana Wagner concepe si bijuterii, fiind pasionata de proiectarea si pictarea pieselor din portelan care sunt amestecate cu metale precum argintul sau aurul si pietre pretioase. De-a lungul timpului, creatiile ei au participat la targuri internationale de design precum Inhorgenta – Munchen, Maison&Objet – Paris sau Sieraad – Amsterdam si, bineinteles, la majoritatea targurilor de design din Romania.

In trecut, Wagner Arte a mai colaborat cu Stefan Caltia pentru „Gradina dintre ape” care s-a materializat intr-o expozitie si un album de arta, maestrul a decorat placi din portelan folosind motive vegetale inspirate de flora de pe dealurile Sonei, satul copilariei sale. O a doua colaborare a avut loc prin colectia „ierburi si flori Transilvane” prin care au fost create 150 de piese din portelan decorate cu grafica din seria de gravuri ”Flori pentru Rege”. O parte dintre acestea sunt incluse in setul de mai sus, disponibil la Galeria Posibila.

Fiecare produs semnat Wagner este realizat manual, cu multa atentie la detalii si pictura delicata. 

Cadourile de portelan de la Wagner sunt impartite in colectii pentru servirea mesei, ceaiului si a cafelei dar si bijuterii sofisticate pentru doamne si domni. In trecut, le-ati regasit pe Urban.ro in recomandarile de cadouri de 1 si 8 martie sau de sarbatorile de iarna, in colectia lor se afla si decoratiuni pentru bradul de Craciun: suporturi de lumanari, clopotei sau globuri din portelan decorate cu ingeri, case fantastice, stele si praf de aur.

Pana pe 16 aprilie puteti vizita la Muzeul National de Arta Contemporana restrospectiva Stefan Caltia curatoriata de Alexandra Manole si Catalin Davidescu.

Intitulata „Stefan Caltia. Insemnari dintr-un timp trait”, expozitia cu operele maestrului Caltia va putea fi vizitata la etajul al treilea al muzeului si ofera o imagine noua, neasteptata a unui pictor consacrat si preferat de multi colectionari de arta romani sau straini.

Expozitia, organizata in colaborare cu Fundatia Stefan Caltia, face parte dintr-o cercetare sistematica a operelor picturale si grafice mai putin cunoscute ale artistului. Demersul curatorial de la Muzeul National de Arta Contemporana se concentreaza in special asupra lucrarilor realizate intre anii 1965 si 1995. 

Pe langa expozitia de la etajul al treilea al MNAC a fost creat si un spatiu de cercetare la mezanin, in zona bibliotecii muzeului, unde pot fi consultate publicatii legate de conceptul curatorial al expozitiei dar si articole din presa, cataloage ale unor expozitii recente si albume cu operele de arta ale artistului.

Recent, in cadrul expozitiei de la MNAC a fost lansat romanul Golem de Gustav Meyrink, una dintre cele mai recente aparitii din colectia Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M.

Cartea a fost reeditata intr-o editie grafica speciala ce include 19 litografii de Stefan Caltia, insotite de o convorbire cu acesta si o ampla prefata semnata de Bogdan-Alexandru Stanescu.

Mai multe despre cariera lui Stefan Caltia veti descoperi in articolele de mai jos.

Lumea se vede mai frumoasa cu Maybelline si totul e mai frumos atunci cand ai grija cu ce-ti hranesti trupul si mintea, ce informatii te inconjoara, cum iti cladesti increderea de sine, ce alegi sa citesti si ce produse cosmetice alegi sa-ti reprezinte dorintele de frumusete si sa te ajute sa ti le indeplinesti.

New York e o stare de spirit, traita la superlativ. Maybelline isi gaseste inspiratia in pulsul metropolei, încurajandu-ne să exploram si sa ne afirmam creativitatea, pentru ca „if it last it NY it lasts anywhere”…

Uplift yourself si descopera produsele cu formule avansate si texturi revolutionare care iti transmit energia vibranta a New Yorkului si curajul de a fi tu insuti.

Citește în continuare