Skip to content

Inca trei editii in aceasta vara ale Taberei Medievale in care copiii invata viata de cavaler si de domnita. Programul se desfasoara in muntii Leaota si e destinat copiilor intre 6 si 16 ani.

Tabara Medievala pentru copii este un program educational alternativ pentru copiii intre 6 si 16 ani, in care cei mici au ocazia de a descoperi valorile cavalerismului medieval, transpunându-se în lumea povestilor, atât de familiara vârstei lor.

Pe durata unei saptamani, copiii participa la activitati care sa creeze o lume de basm si care sa fie în egala masura instrumente educative, sunt antrenati în mai multe ateliere inspirate din lumea medievala, deprind arta si codul de onoare al cavalerilor medievali, invata sa traga cu arcul si sa se lupte cu spada medievala, dar participa si atelierului de pictura si heraldica medievala.

Pe parcursul taberei micii mesteri vor realiza propriile lor scuturi cu însemne heraldice, pe care le vor lua acasa drept amintire, iar in ultima seara vor fi învestiti cu titluri cavaleresti.

 Tabara Medievala pentru Copii se organizeaza de 12 ani, pana acum participand peste 17000 de copii. Ultimele 3 editii din acest an, serii a câte 35-40 de copii, sunt in urmatoarele perioade: 22 – 27 august 2021,  29 august – 3 septembrie 2021,  5 – 10 septembrie 2021

            Tabara se desfasoara într-o vale cu clima blânda, strajuita de muntii Leaota, pe teritoriul comunei Runcu (jud. Dâmbovita), la Pensiunea si la Hanul Leaota.

            Ultima perioada (5 – 10 septembrie 2021) este dedicata „Taberei de bune maniere”, iar activitatile graviteaza jurul ideilor de buna cuviinta, cumpatare, grija fata de cel de lânga noi si fata de natura, bune maniere, carte si învatare din experienta trecutului, cavalerism.

Pentru inscrieri [email protected], www.tabara-medievala.ro

Pentru alte experiente de vacanta, puteti propune celor mici o calatorie virtuala educationala: Muzee din lume special concepute pentru copii care pot fi vizitate online.

Citește în continuare