Skip to content

Pentru a nu pierde venituri din turism, Thailanda vrea sa lanseze un program de “carantina pe yacht” pentru turisti. Acestia vor sta 14 zile in larg, apoi li se va permite accesul pe uscat.

Un program pilot se afla in derulare acum in provincia Phuket, iar autoritatile thailandeze vor sa il extinda la nivelul intregului stat. Turistii care vor sa aleaga optiunea care urmeaza a fi pusa la dispozitia lor trebuie sa prezinte dovada unui test PCR negativ. In plus, starea lor de sanatate va fi permanent monitorizata in timpul celor 14 zile petrecute la bordul yacht-urilor.

Turistii vor trebui sa poarte o bratara inteligenta care va monitoriza permanent localizarea si semnele vitale, inclusiv temperatura si tensiunea arteriala. Ceasul poate transmite informatii in larg, pe o raza de 10 km.

Aproximativ 100 de yachturi sunt asteptate sa participe la program.

Bratarile purtate de turisti vor fi monitorizate de angajatii Marinei Regale thailandeze. Tot ei vor monitoriza si ambarcatiunile.

In cadrul porgramului pilot aflat acum in derulare, in ziua in care vizitatorii isi incheie carantina de 14 zile pe mare, li se permite sa acosteze la un doc din Phuket si sa intre pe insula.

Thailanda se bazeaza foarte mult pe turism, iar provincia Phuket a pierdut venituri de peste 10,4 milioane dolari in 2020 din cauza pandemiei. Si asta din cauza faptului ca vizitatorilor nu li s-a permis accesul pe insule pentru a preveni raspandirea coronavirusului. Autoritatile thailandeze spera ca initiativa va contribui la aducerea unui venit de 58 milioane dolari din turism. Statul si-a deschis partial frontierele  din luna octombrie.

Tot in Thailanda este derulat deja un program pentru jucatorii de golf. Cei care vin pentru a practica acest sport trebuie sa stea in carantina, intr-o statiune de golf.

Sunt obligati sa ramana in camerele lor primele trei zile si apoi sa facă un test COVID-19. Daca testul este negativ, jucatorii sunt liberi sa joace golf cu grupul lor si sa foloseasca facilitatile statiunii. Autoritatea pentru Turism din Thailanda a anuntat ca primul grup de jucatori de golf si-a incheiat perioada de carantina si acum turistii pot calatori prin tara.

Ministrul turismului din Thailanda propune, de asemenea, un plan pentru turisti pentru a intra in carantina obligatorie timp de 14 zile, in zone turistice populare, inclusiv in statiunile de pe plaja.

Potrivit propunerii, turistilor li se va permite sa paraseasca camerele de hotel dupa primele trei zile, insa urmatoarele 11 zile tot in incinta hotelului trebuie sa le petreaca. Se așteapta ca planul sa fie pus in practica in aprilie sau in mai in provincii populare, inclusiv Phuket, Krabi si Chiang Mai.

Citește în continuare