Skip to content

Seria „The Gilded Age” revine cu sezonul 2 pe 29 octombrie. Primul trailer arata revolutia sociala din New York cand Nouveaux Riches si-au facut loc cu forta in randul aristocratiei.

„The Gilded Age”, unul dintre cele mai frumoase seriale de epoca realizate in ultimii ani, revine in toamna acestui an cu un al doilea sezon. 

Serialul este o co-productie intre HBO si Universal Television care va fi disponibila pe HBO Max saptamanal, incepand cu 29 octombrie. 

Povestea seriei este plasata in America, in timpul Gilded Age, o perioada de schimbari economice imense, de mari conflicte intre vechile obiceiuri si noile sisteme si de averi uriase castigate si pierdute peste noapte.

Serialul este scris si co-produs de Julian Fellowes, creatorul fenomenului „Downton Abbey”, alaturi de o parte din echipa care a scris istorie in productiile de epoca. Michael Enger, care a regizat atat serialul dar si primul film „Downton Abbey” este regizor si producator executiv iar Gareth Neame, producatorul principal care a lansat „Downton Abbey”, s-a asigurat ca povestea lui Fellowes este transpusa cu minutiozitate pe micul ecran.

Sezonul al doilea din „The Gilded Age” este format din opt episoade. Actiunea incepe in dimineata de Paste din 1883, cu vestea ca oferta lui Bertha Russell (Carrie Coon) pentru o loja la Academia de Muzica a fost respinsa. 

De-a lungul celor opt episoade, Bertha o sfideaza pe doamna Astor (Donna Murphy) si vechiul sistem si se straduieste nu doar sa se impuna in societate, ci si sa preia, potential, un rol de lider in cadrul acesteia. In ciuda persistentelor Berthei de a-si face loc cu forta in randul aristocratiei de peste ocean, doamna Astor conduce in continuare societatea newyorkeza, asa cum s-a intamplat si in realitate cu personalitatea care a inspirat personajul scris de Fellowes.

La randul lui, sotul Berthei, George Russell (Morgan Spector) porneste propria lupta cu un sindicat de la uzina sa siderurgica din Pittsburgh. 

In Brook House, Marian (Louisa Jacobson, fiica lui Meryl Streep) isi continua calatoria pentru a-si gasi drumul in lume, predand in secret la o scoala de fete. In acelasi timp, in mod surprinzator, Ada (Cynthia Nixon) se afla in mijlocul unei curtari si bineinteles ca Agnes (Christine Baranski) nu este de acord cu nimic din toate acestea. 

In Brooklyn, familia Scott incepe sa se vindece in urma unei descoperiri socante, iar Peggy (Denée Benton) isi exploateaza spiritul activist prin munca sa cu T. Thomas Fortune (Sullivan Jones) la ziarul NY Globe.

Din distributia sezonului 2 mai fac parte: Ben Ahlers, Michael Cerveris, Kelley Curran, Taissa Farmiga, Jack Gilpin, Simon Jones, Celia Keenan-Bolger, Debra Monk, Kristine Nielsen, Kelli O’Hara, Patrick Page, Harry Richardson, Taylor Richardson, Blake Ritson, Douglas Sills, Erin Wilhelmi, Nathan Lane, Audra McDonald, John Douglas Thompson, Ashlie Atkinson, Laura Benanti, Nicole Brydon Bloom, Christopher Denham, David Furr, Ward Horton, Matilda Lawler si Robert Sean Leonard.

Mai jos gasiti un prim trailer al noilor episoade.

Titlul serialului a fost utilizat pentru a defini perioada „The Gilded Age”, fiind o metafora pentru tensiunile sociale din vremea respectiva in care lucrurile pareau frumoase la suprafata, precum un efect de poleiala cu aur – „gilded” – insa dedesubt se ascundeau foarte multe probleme care aveau sa se manifeste in deceniile urmatoare. 

Povestea serialului surprinde tensiunile dintre vechea clasa aristocratica si noua clasa de oameni bogati care dorea sa fie primita in „inalta societate” a New Yorkului. Asa cum a obisnuit Julian Fellowes, scenariile lui sunt inspirate din realitate si dintr-un studiu aprofundat al unei anumite perioade. In cazul „The Gilded Age” a mers un pas mai departe si a introdus in serial personalitati care au existat cu adevarat in secolul al XIX-lea, fiecare dintre ele avand propriile povesti cu tenta dramatica, scandaloasa si chiar criminala.

Serialul porneste de la constructia unei vile spectaculoase de catre familia Russell pe Fifth Avenue din New York. Arhitectul acesteia este prezentat in primul episod ca fiind Stanford White, jucat de actorul John Sanders. Este un personaj istoric real, care si-a lasat amprenta asupra a peste 30 cladiri din orasul american.

Citește în continuare