Skip to content

Primele imagini din The New Look, povestea rivalitatii Dior – Chanel, cu Ben Mendelsohn si Juliette Binoche in rolurile principale. Serialul are premiera in februarie 2024

Au fost facute publice primele fotografii pentru serialul care acopera o parte importanta din istoria modei, cu disputa dintre casele de moda Dior si Chanel, The New Look cu Ben Mendelsohn si Juliette Binoche in rolurile principale.

The New Look exploreaza modul in care creatorii de moda Christian Dior (Mendelsohn), Coco Chanel (Binoche) si contemporanii lor au navigat prin ororile celui de-al Doilea Razboi Mondial si au lansat moda in forma pe care o stim noi acum

Plasat in contextul ocupatiei naziste a Parisului in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, The New Look se concentreaza asupra momentului crucial din secolul XX, cand orasul francez a readus lumea la viata prin intermediul lui Christian Dior. Pe masura ce Dior se ridica la rang de vedeta cu amprenta sa revolutionara si iconica de frumusete si influenta, domnia lui Chanel ca cel mai faimos creator de moda din lume este pusa in pericol. Serialul urmareste povestile surprinzatoare ale contemporanilor si rivalilor lui Dior, de la Chanel la Pierre Balmain, Cristóbal Balenciaga si nu numai, se arata intr-un sinopsis oficial.

Apple TV, care e producatorul filmului, a colaborat cu Dior pentru a oferi „o perspectiva uimitoare asupra atelierului, modelelor si hainelor create de Dior” in cadrul serialului.

Din distributie mai fac parte Maisie Williams in rolul lui Catherine Dior, John Malkovich in rolul lui Lucien Lelong, Emily Mortimer in rolul Elsei Lombardi si Claes Bang in rolul lui Spatz.

Serialul va avea 10 episoade si va fi disponibil pe platforma de streaming din 14 februarie cu primele trei episoade, urmate de cate un episod in fiecare miercuri pana pe 3 aprilie.

Coloana sonora imersiva si contemporana a serialului este produsa de Jack Antonoff, castigator al premiului Grammy, si cuprinde cover-uri ale unor melodii populare de la inceputul pana la jumatatea secolului al XX-lea, interpretate de artisti precum Bleachers, Florence Welch, Lana Del Rey, Matty Healy (The 1975), Beabadoobee, Nick Cave, Perfume Genius si altii.

Acesta nu este singurul film despre viata lui Dior care va fi in fata spectatorilor in urmatoarele luni.

Actrita si producatoarea franceza Elsa Zylberstein a carei mama a lucrat direct cu Christian Dior are si ea in lucru un film despre designer.

Conform marturisirilor lui Zylberstein,actiunea  filmului despre Dior va incepe in 1947, la Paris, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial si va surprinde 10 ani din viata celebrului designer francez, perioada in care a construit un imperiu alaturi de iubita sa Raymonde Zehnacker si s-a indragostit nebuneste de un barbat mult mai tanar, Jacques Benita.

Filmul va explora triunghiul amoros dintre Dior, Zehnacker si Benita. Zylberstein va juca rolul lui Zehnacker, o iubita puternica si influenta care a avut un rol activ in a-l ajuta pe Dior sa se ridice pe scena competitiva a modei postbelice din Paris. „Ne place sa spunem ca in spatele fiecarui barbat de succes se afla o femeie, iar acest lucru a fost valabil si pentru Dior,” spunea actrita la festivalul de film de la Venetia anul trecut cand a anuntat proiectul.

Pentru pasionaatii de moda mai sunt si alte filme in pregatire.

Daniel Brühl, unul dintre cei mai cunoscuti actori germani, va fi Karl Lagerfeld in serialul Disney +, Kaiser Karl. Se mai afla in lucru si un lung metraj biografic despre Lagerfeld cu Jared Leto protagonist

Citește în continuare