Skip to content

Trenduri de wellness pentru 2024: turismul de sanatate, sporturi sociale, interes pentru longevitate si reducerea greutatii. Daca aveti un business de wellness orientati-va catre aceste nevoi ale publicului

Ca la fiecare inceput de an, agentiile de trenduri fac analize sociale si anunta pe categorii de produse si servicii trendurile care se prevad pentru urmatoarele luni.

Aceste trenduri pot fi o sursa de inspiratie pentru antreprenori care isi pot orienta unele produse ca sa deserveasca nevoile anticipate de trenduri.

 In aceasta directie au fost anuntate si tendintele in materie de wellness. Dupa un an dominat de discutii despre sanatatea mintala, de variantele COVID si de medicamentele pentru slabit care au ajuns pe piata, 2024 pare ca se va axa pe pierdere in greutate, inteligenta artificiala care devine medicul cu a doua opinie, sporturi de grup si multe activitati care sa implice mai multe persoane pentru ca singuratatea e unul dintre marile pericole care influenteaza generatii.

In 2024 expertii se asteapta sa vada o revenire a tendintelor axate pe pierderea in greutate determinata de faptul ca medicamente precum Ozempic vor deveni mai raspandite.

Sustinerile celebritatilor au ajutat noile medicamente pentru pierderea in greutate sa castige tractiune. Popularitatea lor pare, de asemenea, sa fi stimulat interesul pentru suplimentele care fac afirmatii privind pierderea in greutate, cum ar fi berberina, promovata online ca fiind „Ozempic natural” – chiar daca dovezile stintifice nu sustin aceasta afirmatie.

De asemenea, analistii pietelor de consum se asteapta ca producatorii de gustari si lanturile de fast-food sa ofere portii mai mici si ingrediente mai nutritive si mai sanatoase, care sa se potriveasca cu schimbarile de preferinte spre slabir si sa profite de acest nou val de consumatori preocupati de sanatate.

Dupa cativa ani de interes pentru miscari precum body positivity, este posibil ca atitudinile sa se schimbe.Un sondaj recent Forbes Health/OnePoll a constatat ca principala rezolutie de Anul Nou pentru 2024 se intoarce la sanatatea fizica – majoritatea respondentilor citand fitnessul ca rezolutie de top – dupa cativa ani in care sanatatea mentala a ocupat primul loc.

In timp ce milioane de oameni din toata lumea poarta de cativa ani ceasuri inteligente pentru a-si urmari exercitiile fizice, somnul si alti parametri de sanatate, expertii prezic ca anul 2024 va aduce un nou nivel de tehnologie portabila pentru sanatate.Dispozitivele purtabile si ceasurile inteligente vor continua sa mearga dincolo de monitorizare si vor adauga mai multe functii de screening pentru a ne avertiza cu privire la problemele de sanatate inainte ca acestea sa devina probleme mai mari. Functionalitatea acestor dispozitive va continua sa treaca de la pasiv la proactive.

Inteligenta artificiala, care este deja incorporata in unele medii de sanatate, va deveni, de asemenea, un jucator mai important.

Este foarte posibil ca „a doua opinie privind un diagnostic medical” sa vina de la un computer in locul unui medic, pe masura ce capacitatea noastra de a analiza seturi vaste de date si de a valorifica inteligenta artificiala avanseaza.

Dupa generatii de coach si experti de social media, un trend care e imbucurator arata ca tot mai multi consumatori se vor astepta la produse si servicii bazate pe stiinta si cu performante dovedite, potrivit raportului anual de tendinte al Mindbody si ClassPass.

In 2024, se arata in raport, „consumatorii vor deveni din ce in ce mai priceputi cu privire la ceea ce pun pe corpul lor si de la cine asculta sfaturi, acordand prioritate cercetarii si expertizei”.

Tendintele arata ca acelasi lucru este valabil si pentru social media axata pe wellness.

Constientizarea din ce in ce mai mare a efectelor negative ale social media asupra sanatatii mintale a tinerilor va duce probabil la o abordare mai avizata a consumului de continut online privind sanatatea mintala. Tinerii isi vor muta probabil increderea in continutul online de la influencerii necredibilizati la profesionisti licentiati pentru diagnostice corecte si consiliere eficienta.”

2024 va pune un accent mai mare pe conexiunile sociale. Fie ca este vorba de sedinte de terapie in persoana sau de participarea la sporturi de grup, expertii observa o dorinta crescuta de conectare in noul an, dupa ani de izolare indusa de pandemii, care si-a pus amprenta asupra sanatatii noastre mintale.

Activitatile sociale sunt apreciate la un nivel mai mare decat inainte. Izolarea creste stresul de baza si, prin urmare, inflamatia de baza. De asemenea, poate creste riscul de anxietate, depresie si alte provocari legate de sanatatea mintala.Multi oameni au primit o doza din aceste simptome de izolare in ultimii ani si tanjesc dupa mai multe oportunitati de socializare sanatoasa.

Tendintele in materie de sanatate care se mentin – cum ar fi accentul pus pe alimentatia pe baza de plante, sanatatea somnului si sanatatea intestinelor – indica o dorinta continua de a trai mai bine pentru mai mult timp, care, potrivit expertilor, va ramane o prioritate si in 2024.

Unele dintre urmatoarele tendinte pe care le vom vedea se vor incadra sub umbrela longevitatii si a ingrijirii personale.

In general, conceptul de longevitate a fost si continua sa fie un subiect fierbinte. De fapt, multe dintre tendintele (mentionate anterior) care au aparut in ultimii ani au fost generate de dorinta de a creste durata de viata a oamenilor.

Pe langa alimentatie si somn, unii oameni apeleaza la exercitii fizice pentru a-i ajuta sa traiasca mai mult. Dupa cum subliniaza raportul Mindbody si ClassPass, „aproape 30% dintre consumatori spun ca fac exercitii fizice pentru a trai o viata lunga si sanatoasa, iar peste o treime dintre consumatori se antreneaza in mod specific pentru longevitate”.

Odihna si recuperarea isi fac loc in industria turismului, cu „turismul de wellness”, ideea de calatorie axata pe sanatate si bun astare.Vedem tot mai multi oameni care cauta calatorii axate pe lucruri precum yoga, tehnici de respiratie, dezvoltarea abilitatilor, recreere, autoingrijire, imbatranire gratioasa si incorporarea de activitati pline de bucurie si fara stres.

Citește în continuare