Skip to content

Trilogia „Matrix” revine in decembrie pe TV. Warner TV prezinta toate cele trei filme ca pre-lansare pentru cel de-al patrulea lungmetraj, Renssurections

Primele trei filme din seria „Matrix” vor fi difuzate de Warner TV in luna decembrie, in asteptarea celui de-al patrulea lungmetraj, „Renasterea/ Resurrections”, care va fi lansat in preajma Craciunului.

Productiile americane „Matrix/ The Matrix” (1999), „Matrix – Reincarcat/ The Matrix Reloaded” (2003) si „Matrix – Revoluții/ The Matrix Revolutions” (2003) vor fi difuzate sambata seara, incepand cu 4 decembrie.

Scrise si regizate de Lana si Lilly Wachowski si produse de Joel Silver, primele trei filme ale francizei au generat incasari de peste 1,635 de miliarde de dolari la nivel global. Al patrulea va fi lansat de Warner Bros. pe 22 decembrie 2021.

Seria Matrix descrie un viitor in care Pamantul este dominat de o rasa de roboti ce au constiinta proprie generata de inteligenta artificiala creata in secolul 21. Personajele principale sunt interpretate de Keanu Reeves (Neo), Laurence Fishburne (Morpheus) si Carrie-Anne Moss (Trinity).

La 22 de ani de la lansarea primului film din franciza Matrix, Warner Bros anunta oficial proiectul cunoscut anterior sub titlul „Resurrections” care va intra in cinematografele din Romania pe 17 decembrie 2021.

Zvonurile legate de Matrix 4 au inceput in 2012 dar s-au materializat abia in 2019 iar filmarile au inceput cu cateva saptamani inaintea izbucnirii pandemiei la nivel global, pe 4 februarie 2020 in San Francisco. Dupa o pauza cauzata de raspandirea Covid-19, filmarile au fost reluate in august 2020 si s-au incheiat in noiembrie anul trecut in Berlin.

In timpul filmarilor din San Francisco, au fost deteriorate numeroase cladiri si elemente decorative din orasul istoric, fapt care a atras critici si nemultumiri din partea rezidentilor si a autoritatilor.

Inaintea lansarii trailerului noului Matrix, a fost dezvaluit un site dedicat fanilor lui Neo: WhatIsTheMatrix.com in care utilizatorii sunt intampinati de jocurile ale mintii si de alegerea din primul film Matrix din 1999: pilula rosie sau cea albastra. Bineinteles, pilula albastra indica siguranta si stabilitate si ofera optiunea de a ramane in viata deja cunoscuta iar cea rosie este o usa catre un alt univers.

Ulterior, fiecare alegerea are, la randul ei, doua unghiuri care dezvaluie scenariul filmului „The Matrix Resurrections”: Neo se afla in interiorul Matrixului, ia pilula albastra si vede un terapeut jucat de Neil Patrick Harris. In acelasi timp, un barbat jucat de Yahya Abdul-Mateen II apare din neant si ii dezvaluie ca realitatea lui e doar un miraj. 

Utilizatorii care aleg pilula albastra aud vocea lui Harris care spune „ai pierdut notiunea de a discerne realitatea de fictiune” urmata de un indemn spre acceptarea faptului ca realitatea fiecaruia este adevarata si ca orice altceva este „doar mintea ta care iti joaca trucuri”.

Citește în continuare