Skip to content

Umberto Tozzi canta la Bucuresti in turneul de final de cariera. Cel care a compus muzica pentru filme ca „Flashdance” sau „The Wolf of Wall Street” canta la Sala Palatului pe 29 mai.

Umberto Tozzi va concerta pentru prima oara la Bucuresti pe 29 mai, intr-o show de neuitat la Sala Palatului. Spectacolul face parte din „L’ultima Notte Rosa: The Final Tour”, turneul mondial de retragere al muzicianului.

 Artistul este castigator al Globului de Aur si nominalizat la Grammy, are cinci decenii de cariera cu vanzari de peste 80 de milioane de discuri in intreaga lumea. Tozzi a compus unele dintre cele mai cunoscute hituri, a scris muzica unor productii marca Martin Scorsese, Quentin Tarantino i Netflix si a colaborat cu muzicieni precum Tina Turner sau Eros Ramazzotti

Considerat unul dintre cei mai mari muzicieni italieni ai tuturor timpurilor, showman-ul si-a pus semnatura, inca de la debutul sau din anii ’70, pe hituri nemuritoare cunoscute de toata lumea precum „Gloria”, „Tu”, „Notte Rose” si mai ales „Ti Amo”, cu care regretatul artist si bunul sau prieten Toto Cutugno a scris facut istorie in muzica internationala.  De-a lungul carierei sale artistice, Tozzi a colaborat in multe randuri cu mega-staruri precum Tina Turner, Cher, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Dalida, Monica Bellucci, Eros Ramazzotti, Patsy Kensit, Joe Cocker, Laura Pausini, Ricky Martin si multi altii.

Dincolo de discografia sa compusa din peste 20 de albume, complexitatea artistica a lui Umberto Tozzi s-a regasit si in lucrarile sale din industria cinematografiei. Acesta si-a pus amprenta originala si semnatura pe mai multe coloane sonore ale unor productii celebre, printre care: „THE NEW MONSTERS” de Mario Monicelli, Dino Risi si Ettore Scola (1977), „FLASHDANCE” de Adrian Lyne (1983), „ASTERIX AND OBELIX: Mission Cleopatra” de Alain Chabat (2002), „HOSTEL” de Quentin Tarantino (2005), „THE WOLF OF WALL STREET” de Martin Scorsese (2013), „GLORIA BELL” de Sebastian Lelio (2018), „TONYA” de Margot Robbie (2018), „SPIDER MAN FAR FROM HOME” de Jon Watts (2019) si „LA CASA DE PAPEL 4″ de Jesus Colmenar (2020), si cele mai recente succese mondiale, productiile Netflix: „SUPERSEX” de Matteo Rovere, Francesco Carrozzini si Francesca Mazzoleni (2024) si „GRISELDA” de Andrés Baiz (2024).

Fanii romani ai muzicii italiene se pot bucura ca tara noastra, in care artistul nu a mai venit niciodata pana acum, a fost inclusa printre destinatiile alese de Umberto Tozzi pentru ultima sa serie de concerte.

Biletele pentru concertul din 29 mai, de la Sala Palatului, inclus in turneul oficial de retragere al lui Umberto Tozzi se pot achizitiona din platformele  iabilet.ro si more.com la preturile promotionale de 175 lei, 225 lei si 275 lei.

Citește în continuare