Skip to content

A fost inventat un nou tip de paste: cascatelli. Sunt considerate pastele perfecte.

Dan Pashman, creatorul si gazda podcastului „The Sporkful”, a lucrat constant in ultimii trei ani pentru a inventa un nou tip de paste: cascatelli. Numele provine din termenul italian pentru „cascade mici”.

Cascatelli sunt considerate de Pashman drept pastele perfecte din trei motive: au capacitatea ideala de a oferi o inghititura satisfacatoare, pot sa sustina cantitatea potrivita de sos si sunt usor de agatat cu furculita.

Cascatelli sunt paste in forma unei benzi scurte, cu volane, care se curbeaza la un unghi de 90 de grade. Procesul de creatie al lui Dan Pashman, podcaster castigator al premiului Webby, a fost documentat atat pe site-ul lui prin numeroase incercari nereusite, dar si de NPR si CBS News, in momentul in care a fost multumit de rezultat.

Pashman a creat o serie dedicata cautarii formei ideala de paste: „Mission: ImPASTAable”. Aventurile lui pot fi urmarite aici. Episodul final in care a dezvaluit creatia lui il gasiti mai jos.

Creatorul spune ca inventia lui nu este pentru „foodies”, ci pentru consumatorii care cauta paste de calitate si privesc mancarea mai mult decat o nevoie.

Pentru a fi create, Pashman a cumparat, mancat, studiat, catalogat si analizat sute de feluri de paste existente. A fost nevoit sa devina producator de matrite pentru a putea crea pastele in serie si a le pune in vanzare. La final, a declarat ca: „Unghiul drept al pastelor este cu adevarat cheia pentru ceea ce cred ca face aceasta forma diferita. Exista foarte putine forme de paste cu unghiuri drepte. Ofera rezistenta la muscatura din toate unghiurile.”

Unele paste sunt concepute pentru a contine sosuri mai groase, cum ar fi rigatoni, iar altele sunt concepute pentru a sustine sosuri mai usoare si uleioase, cum ar fi trofie.

Intr-un interviu acordat NPR, Pashman povesteste cat de multa munca exista in crearea unei noi forme de paste si cum fiecare forma este conceputa pentru a servi unui scop diferit.

In procesul de cautare, Pashman a identificat doua forme de paste pe care a incercat sa le imbine si sa le modifice pentru a crea cascatelli. Inspiratia pentru volane i-a venit de la mafaldine iar pentru forma tubulara de la bucatini. Aceste forme ar indeplini o mare parte din cele trei criterii stabilite de el pentru pastele ideale.

Dupa mai multe incercari de a convinge comparaniile americane sa il ia in serios, Pashman a inceput sa produca pastele cascatelli este la fabrica Sfoglini din Hudson Valley, New York. Primul lot de 3.700 de cutii s-a vandut imediat printre fanii podcasterului insa alte loturi vor fi disponibile curand pe site-ul Sfoglini. O cutie costa 4,99 dolari – in jur de 20 de lei.

Mai jos puteti afla de la cei mai chefi italieni ce tipuri de paste se potrivesc perfect cu sosurile preferate dar si 3 retete de sosuri cu legume de vara.

Citește în continuare