Skip to content

Cinci concerte din vacanta de 1 mai. De la mare la Bucuresti cu Carla’s Dreams, Killa Fonic, Puya, Lil Cagula, Deliric pana la Vama, Vita de Vie si Alexandru Andries

Toata lumea face planuri de vacanta pentru 1 mai si, evident, sunt pregatite multe activitati de divertisment pentru zilele noastre libere. Cum traditia este ca de 1 mai sa se faca o excursie la mare, avem multe concerte si evenimente la sfarsitul acestei saptamani pe litoral.

O mentiune, in zilele viitoare va fi racoare si ploaie… dar cocktailurile pot ajuta la intretinerea atmosferei.

Iata cateva dintre evenimentele pregatite pentru acest week end.

Pe 30 aprilie incepe festivalul Sunwaves, dedicat muzicii electronice. Festivalul dureaza pana pe 3 mai si e organizat pe plaja Crazy din nordul stațiunii Mamaia.

Pe 28 aprilie este prima petrecere organizata si in clubul Fratelli din Mamaia. Vor canta pe 28 aprilie – Loredana, 29 aprilie – Arkadyan, 30 aprilie- Damian & Brothers. 

Costinesti, statiune care s-a repozitionat in ultimii ani, are foarte multe concerte in zilele noastre libere din preajma datei de 1 mai, ceea ce i-a facut pe operatorii de turism sa estimeze ca in zilele viitoare vor fi peste 50.000 de tineri in aceasta statiune.

Intre 27 si 30 aprilie 2023 este Beach, please! si Central Cee, 6ix9ine, DaBaby si NLE Choppa, Ian, Oscar, Azteca, Bvcovia si Marko Glass, M.G.L., Petre Stefan, Killa Fonic, Rava, Puya, Nane, Lil Cagula, Deliric, OG Eastbull , dar si Antonia, Carla’s Dreams, Delia, The Motans, INNA, Irina Rimes vor urca pe scena de pe plaja Costinesti.

 In conformitate cu liniile directoare ale festivalului, fiecare participant trebuie sa aiba un bilet „nominal”, personal si netransferabil. La check-in-ul festivalului, acest bilet trebuie prezentat impreuna cu un document care sa ateste identitatea. Introduceți numele complet al participantului pentru fiecare bilet pe care il cumparați.

Si tot la Costinesti este anunțata a doua editie a celui mai mare Rock Fest de pe litoral: „May, Be Rock Fest”. Pasionatii de muzică rock, care doresc să se bucure de atmosfera concertelor live și de peisajul Mării Negre, au asemenea experiente  în perioada 28 – 30 aprilie.

Vor canta Vama, Suie Paparude, Vita de vie, Kempes, Lupii lui Calancea, dar Suie Paparude, Argatu, RoadKiss Soda ori Awake the Demons 

Biletele pot fi cumparate online pe site-ul iabilet.ro.

Pentru cei care raman in Bucuresti si sunt in cautarea unui eveniment mai asezat si putin nostalgic, avem la Casa Radio concertul Alexandru Andries – 1 Mai Muncitoresc. Incepe la 19. 30.

O noua intalnire cu muzica prietenoasa, directa si sincera a lui Alexandru Andries care are si cativa prieteni invitati in concertul care ironizeaza acest slogan sarbatoresc din perioada comunista care ne indemnasa fim impreuna cu „sentimente de inalta prețuire si dragoste fierbinte ale intregului popor”.

”Mi-a venit ideea asta cu facutul de cantece pentru ca nu imi placea ce auzeam in jurul meu, in limba romana. Majoritatea celor care cantau, foloseau textul ca un pretext sa cante ce vor ei si ca sa nu aiba probleme pe vremea aia cu cenzura PCR-ului, luau poeți clasici: Arghezi, Eminescu, nu conteaza. Pe chestia aia faceau ce voiau. Nu aveau de comunicat ceva, voiau doar sa scape de cenzura. Chestia asta, mie, nu imi convenea, fiindca ascultam si eu muzica si vedeam ca artistii care imi placeau aveau ceva de spus si aveau capacitatea de a face din cuvinte si din muzica o chestie foarte unitara care funcționa. Asta imi doream si eu sa aud. Atunci m-am apucat eu sa imi fac niste cantece. Nu ma asteptam sa placa cuiva, nu ma asteptam sa ajung sa le cant in public. Din fericire lucrul acesta s-a intamplat si ma bucur foarte tare”, a povestit Andries despre originea muzicii sale.
Biletele se gasesc  pe www.iabilet.ro.

Citește în continuare