Skip to content

Pe TIFF unlimited sunt disponibile gratuit ultimele doua scurt-metraje ale actritei Valeria Seciu. Filmele se pot viziona de oriunde din lume

Platforma TIFF unlimited pune la dispozitie publicului larg din intreaga lume ultimele doua scurt-metraje unde a jucat actrita Valeria Seciu: „Plimbare” de Mihaela Popescu (2013) si, apoi, a jucat alaturi de Alexandru Repan in „4 1/2 simturi” de Raluca R. Gorgos si Ion Arama (2016).

„Plimbare” spune povestea unei femei in varsta care decide sa iasa din casa si sa se simta din nou insufletita, iar filmul a fost prezentat la Festivalul de Film de la Locarno (2013), Festivalul International de Film de la Namur (2013), Festivalul de Film Slamdance (2014), Festivalul de Scurtmetraj de la Bruxelles (2014) si la TIFF 2014, in sectiunea „Zilele filmului romanesc – Scurtmetraj”. Filmul se poate urmari online gratuit aici.

Povestea din „4½ simturi” o aduce pe ecrane pentru ultima data pe Valeria Seciu, care in acest film despre echilibru si dezechilibru, lupta si abandon. Ea completeaza perfect povestea unui nevazator spusa si prin „ochii” lui.

Scurtmetrajul a primit premiul pentru Cel mai bun film romanesc la ClujShorts (2017) si a fost in selectie la Timishort Film Festival (2016), Divan Film Festival (2016), NexT Film Festival (2016), White Whale Narrative Film Festival (2017), We International Film Festival (2017). Puteti vedea filmul aici.

In acest moment, puteti descoperi mai multe filme romanesti pe platforma TIFF unlimited, disponibile gratuit pentru publicul din intreaga lume. De la „Strigat in timp”, o cronica a avangardei romanesti, pana la „Via Regis”, povestea Regelui Mihai I, exista o varietate de subiecte care v-ar putea interesa. Detalii aici.

O parte din filmografia actritei cuprinde filmul  „Aurora”, semnat de Cristi Puiu, sau in „Despre oameni si melci” in regia lui Tudor Giurgiu.

In filmele din cinematografia anilor 70 -80, o puteti vedea in „Ion, blestemul pamantului” in regia lui Mircea Muresan dupa romanul lui Liviu Rebreanu, in „Buna seara Irina”, regia Tudor Marescu, in „Vanatoarea de Vulpi”, regia Mircea Danieliuc sau „Adela”, filmul lui Mircea Veroiu dupa o nuvela de Garabet Ibraileanu.

Citește în continuare