Skip to content

Vernisaj Colaje \’\’Conexiuni”

 Suntem cu toții conectați, fiecare gând ce îl avem e de fapt o sinteză a ideilor primite din exterior, cuvinte ce ne-au fluturat pe lângă urechi amestecate cu esența noastă diluată de-a lungul anilor. 

 
Expoziția Mirelei Chirac este o invitație la introversie, o călătorie pe culoarele unor visuri labirintice, o sinestezie între culoare și sentimente. 
 
Vernisajul Expoziției are loc Vineri, 6 Decembrie, la ora 19:30 în prezența artistei.
 
Intrare liberă
 
Laurențiu Zloteannu despre lucrările Mirelei :
 
Pentru că arta contemporană nu poate avea un sfârşit. Pentru că travaliul artei contemporane există datorită fiecărui artist ce-şi compune şi îşi des-compune propriile trăiri interioare de pe poziţia subiectivităţii personale, şi totodată bazându-se pe principiul obiectivităţii estetice şi stilistice. Pentru că arta contemporană există în fiecare celulă a organismului reprezentat de fiecare om în parte dintr-un sistem menit să distrugă părţile eterogene ale fiecărui organism. Pentru că avem nevoie să producem artă mai mult ca oricând, pentru a nu cădea în derizoriu, sau în desuetitudine…

Pentru că ce poate fi mai frumos decât să-ţi găseşti confortul prin mentalizarea unui disconfort, producându-i consumatorului obişnuit de artă disconfortul necesar pentru schimbarea conceptului asupra propriului său sine. 

Şi pentru că poate asta încearcă să facă şi artista Mirela Chirac prin expoziţia să intitulată Conexiuni. Pentru că, folosindu-se de introspecţie, imaginile sale surprind părţile neutre ale unei lumi aflate dincolo de percepţia conştientă, fiind mai aproape de cele ce-şi regăsesc doar semnificaţie interioară, astfel aflând faptul că avem nevoie să ne dezvoltăm capacitatea de simbolizare atât a propriilor conţinuturi inconştiente, cât şi a lumii înconjurătoare bazată pe consumerism şi excese finalmente integrate ca părţi dintr-un proces al supravieţuirii. 

Tocmai aceste lucruri sunt înfăţişate de arta Mirelei Chirac. Am observat capacitatea creatoare a unui copil redefinit printr-o inocenţă şi curiozitate primitivă şi ignorantă. Pentru că lucrările sale ilustrează cu claritate adevăruri contemporane, sau doar percepţia culorilor prin care apropiaţii artistei sunt reprezentaţi în portretele realizate de aceasta, printr-o inocenţă lipsită de rezistenţe, ca a unui copil ce ignoră sistemele de referinţă ale autorităţii sistemice. Cu toate acestea, există ceva profund în procesul său al creaţiei, o forţă de înţelegere a unui adult, tocmai pentru că re-gasim în Conexiuni-le artistei pasiunea unei vieţi trăite (prin fiecare lucrare) în vederea obţinerii unui efect de ansamblu al unor realităţi interioare.
Va asteptam la Alandala!

Citește în continuare