Skip to content

(video) A fost lansat trailerul teaser pentru filmul Barbie, cu Margot Robbie si Ryan Gosling in rolurile principale. In deschidere e o parodie la Odiseea Spatiala 2001, ceea ce seteaza o directie artistica care s-ar putea sa-i incurce pe unii dintre spectatori

Data fiind echipa care a lucrat la filmul Barbie, Greta Gerwin si sotul ei, Noah Baumbach, ambii multi premiati cu Oscar dar si in festivaluri europene pentru filme foarte inteligente si cu mesaje subtile, se stie ca va fi o satira la adresa influentei pe care papusha Barbie si accesoriile ei, inclusiv Ken, le-au avut asupra multor generatii.

Producatorul Matel al papusii lansate in 1959 a recunoscut indirect prin noile colectii de papusi, mai intelectuale, ca multa vreme a transmis mesaje despre femeia ideala la care sa aspire fetitele drept un obiect sexual,  cu o silueta care sfida legile anatomiei.

De data acesta, filmul Barbie pare ca face parte dintr-o campanie de rebrading a companiei, o campanie in care ironizeaza toate mesajele gresite pe care le-a transmis de-a lungul anilor.

Starul din „Suicide Squad”. Margot Robbie, preia rolul papusii si da viata unui sex simbol al multor generatii. Din distributia plina de vedete mai fac parte Ryan Gosling in rolul lui Ken, precum si Will Ferrell, Issa Rae, Kate McKinnon, Simu Liu, Michael Cera, America Ferrera, Ncuti Gatwa, Emerald Fennell, Rhea Perlman si Kingsley Ben-Adir.

Teaserul pentru filmul live-action, regizat de Greta Gerwig, se deschide cu o parodie in tonuri pamantene a filmului „2001: Odiseea spatiala”. Fetite se joaca linistite intr-un desert cu papusile lor pentru copii. Un narator intoneaza: „De la inceputul timpului, de cand a existat prima fetita, au existat papusi. Dar papusile au fost intotdeauna si pentru totdeauna papusi de copii. Pana cand…”

O Barbie colosala apare in peisaj, purtand costumul de baie cu dungi, vazut pentru prima data cand Mattel a lansat jucaria in 1959, iar fetele isi arunca papusile invechite.

Promo-ul trece apoi la fragmente rapide din lumea de vis a lui Barbie, de culoare roz fluorescenta, inainte de a se incheia cu un numar de dans.

Evident ca in teaser este si Ryan Gosling blond in rolul iubitului bronzat, tonifiat si din plastic al lui Barbie, Ken.

Ferrell, care joaca rolul unui director executiv al Mattel, a numit filmul „exemplul suprem de arta inalta si arta joasa” si „un comentariu uimitor despre patriarhat si femeile din societate”.

Filmul Barbie a intrat in fata de preproductie initial in 2015 si a schimbat mai multe echipe de scenaristi pana la aceasta varianta care a fost filmata, printre optiuni s-au aflat Diablo Cody si Amy Schumer (care voia sa o si interpreteze pe Barbie).

Apoi s-a dorit ca rolul papusii sa fie interpretat de Anne Hathaway, inainte de a ajunge in cele din urma la Robbie, care i-a cerut lui Gerwig sa se implice.

Filmul va fi urmat de o alta adaptare Mattel, o adaptare a lui Polly Pocket scrisa si regizata de Lena Dunham si avand-o in rolul principal pe Lily Collins.

 Dunham a confirmat in octombrie ca inca lucreaza la scenariu. Alte filme Mattel in curs de dezvoltare sunt Masters of the Universe si Hot Wheels.

Gerwig si-a facut debutul ca regizor cu Lady Bird, care a obtinut cinci nominalizari la Oscar, inainte de a aduce o noua adaptare a filmului Little Women in 2019, care a obtinut sase nominalizari la Oscar.

Cel mai recent film al lui Robbie, Babylon, in care joaca alaturi de Brad Pitt, ajunge in cinematografe luna aceasta, iar ea va putea fi vazuta in urmatorul film al lui Wes Anderson, Asteroid City, alaturi de Tom Hanks, Scarlett Johansson si Tilda Swinton.

„Barbie” va avea premiera in cinematografe pe 21 iulie 2023.

Citește în continuare