Skip to content

(video) Primul trailer „Scream”, al cincilea film al francizei. Courteney Cox, David Arquette si Neve Campbell revin in distributie la 25 de ani de la primul film.

Criminalul fantoma revine in primul trailer pentru „Scream”, al cincilea film al seriei care va fi lansat la inceputul anului 2022 si care reuneste distributia originala. 

Noul „Scream” a fost regizat de Matthew Bettinelli-Olpin si Tyler Gillett, duo-ul care a creat si „Ready or Not”. In rolurile principale sunt Neve Campbell, David Arquette si Courtneney Cox care au aparut si in primul film din seria „Scream” in urma cu 25 de ani, productia regizata de Wes Craven care a devenit un reper in cultura cinematografica.

Craven a regizat si urmatoarele 3 filme din serie, ultimul fiind „Scream 4” din 2011. Artistul a decedat in 2015 asa ca au fost cautati alti regizori pentru a prelua conducerea francizei. Din echipa originala a revenit si Kevin Williamson, scenaristul primelor filme, care a fost producator executiv al noului „Scream”. 

In Romania, filmul va intra in cinematografe incepand cu 21 ianuarie 2022, mai jos puteti urmari primul trailer.

Pe langa actorii deja cunoscuti, s-au alaturat distributiei Jack Quaid, Melissa Barrera, Dylan Minnette, Mason Gooding, Kyle Gallner, Sonia Ammar, Mikey Madison, Jasmin Savoy Brown, Reggie Conquest si Jenna Ortega, pe un scenariu scris de James Vanderbilt si Guy Busick.

Trailerul incepe cu o scena care oglindeste faimoasa secventa cu Drew Barrymore din primul film „Scream”din 1996, insa de data aceasta, Ghostface ii scrie personajului Tara jucat de Jenna Ortega, inainte de a opri alarma si a intra in casa ei, urmand probabil sa incerce sa o omoare. Personajele din primul film jucate de Arquette, Cox si Campbell incearca sa le explice noilor veniti ca Ghostface isi alege mereu victimele din randul celor apropiati lor insa acestia pari sceptici.

Devenid faimos pentru replica „Iti plac filmele horror?„, primul film a avut premiera in 1996 si a devenit in scurt timp un fenomen mondial. In 2015, cand a murit regizorul Wes Craven, fanii seriei au crezut ca nu vor mai vedea niciodata o continuare a povestii.

Primul „Scream” o avea in rolul principal pe Neve Campbell in rolul lui Sidney Prescott, o adolescenta urmarita de Ghostface, un ucigas mascat obsedat de filmele de groaza din anii ’80. Dupa succesul de box office, filmul a fost transformat intr-o franciza care a produs alte trei filme, fiecare avandu-i ca protagonisti pe Campbell, Cox si Arquette in regia lui Craven.

Moartea lui Craven din 2015 i-a lasat pe multi oameni sceptici in privinta unei continuari, inclusiv pe Neve Campbell care a declarat anul trecut pentru Variety ca „am fost foarte reticenta sa mai fac inca un film. Oamenii m-au intrebat de multe ori daca o sa vreau sa ma implic fara Wes ca regizor. Si mereu mi s-a parut ca ar fi fost prea greu fara Wes, el era maestrul acestor filme. A facut o treaba incredibila cu toate filmele din serie. Eram ca o familie.”

Campbell a fost convinsa de o scrisoare primita de la cei doi regizori ai noului „Scream” – Olpin si Gillett – despre care auzise din filmul de succes „Ready or Not” (2019).

„Mi-au scris ca ei au devenit regizori datorita filmelor Scream. Si datorita lui Wes Craven. De aceea, erau foarte entuziasmati sa faca parte din noul film si au spus ca ar fi foarte onorati sa reusim sa il onoram pe Wes impreuna, sa ii ducem mostenirea mai departe si sa il facem mandru.”

La randul lui, scenaristul filmelor originale, Kevin Williamson, a scris pe Instagram: „Cred ca Wes ar fi foarte mandru de filmul pe care l-au facut Matt si Tyler. Ma bucur ca m-am reunit cu Neve, Courteney, David si Marley si ca am lucrat intr-o echipa extraordinara formata din distributia originala dar si din actori noi care vor relansa franciza noastra draga.”

Citește în continuare