Skip to content

(video) Primul teaser si imagini din noul serial „Interviu cu un vampir” care va fi lansat in toamna. Din distributie fac parte Jacob Anderson (Game of Thrones), Sam Reid (The Newsreader) si dramaturgul Eric Bogosian (care a jucat si Succession).

AMC a lansat primul teaser pentru adaptarea romanului „Interviu cu un vampir” lansat de Anne Rice si publicat in 1976. Povestea vampirului Louis de Ponte spusa prin prisma jurnalistului Daniel Molloy a fost transformata intr-un serial cu 7 episoade care va fi disponibil in a doua parte a acestui an.

Serialul ii are ca protagonisti pe vampirii Louis de Pointe du Lac si Lestat de Lioncour care traiesc o poveste de iubire tumultuoasa intinsa pe mai multe secole. Cei doi sunt deopotriva iubiti si inamici intr-o aventura dominata de viata nemuritoare pe care o duce fiecare dintre ei. 

Cartea a fost adaptata initial in filmul de succes din 1994 cu Brad Pitt si Tom Cruise in rolurile principale, alaturi de Kirsten Dunst si Christian Slater in rolurile secundare.

In noul serial, Jacob Anderson (cunoscut pentru rolul lui Grey Worm din Game of Thrones) il joaca pe Louis in timp ce Sam Reid (cu 30 de seriale si filme in portofoliu) il joaca pe Lestat. Rolul jurnalistului este jucat de dramaturgul Eric Bogosian, cunoscut pentru rolul lui Gil Eavis din „Succession” si peste 60 de episoade din „Law & Order”.

Un alt personaj important in poveste va fi si Claudia – jucata de Bailey Bass – o tanara femeie care devine parte a familiei lor. Din imaginile lansate pana acum de AMC, povestea se desfasoara in New Orleans iar Louis si Lestat sunt mereu impreuna, jucand poker sau ascultand un concert de jazz al lui Antoinette Brown – jucata de Maura G Hooper. Inclusiv in teaserul video pe care il puteti urmari mai jos, cei doi vampiri au sicriile alaturate.

Autoarea Anne Rice a fost implicata de asemenea in procesul de productie al serialului, desi a decedat anul trecut. Fiul ei, Christopher Rice, i-a preluat rolul in echipa de casting si productie.

Mark Johnson, producatorul executiv al seriei, care a mai lucrat la „Breaking Bad”, „Better call Saul”, „Halt and catch fire” si „Rectify” a declarat intr-un interviu acordat revistei PEOPLE ca este o perspectiva moderna de a spune povestea scrisa de Anne Rice si „speram sa ii inspiram pe fanii lui Anne Rice sa redescopere creatiile ei. Si speram ca telespectactorii care nu au citit romanul ei sa alerge la prima librarie si sa o cumpere, incercand sa inteleaga despre ce e vorba. (…) Dar este imperativ ca aceste personaje sa „cante” pentru o audienta moderna.”

Cele 8 episoade incluse in primul sezon al seriei au fost conduse de showrunnerul Rolin Jones si regizate de Alan Taylor. Din distributie mai fac parte si Assad Zaman in rolul lui Rashid, Christian Robinson in rolul lui Levi si Kalyne Coleman in rolul lui Grace.

„Interviul cu un vampir” a fost romanul de debut al lui Anne Rice, fiind bazat pe un text pe care l-a scris in 1968.

Dupa peste 8 milioane de exemplare vandute de-a lungul timpului, au fost lansate alte 12 carti din aceeasi serie intitulate „The Vampire Chronicles”. AMC  a cumparat drepturile de adaptare ale acestora si daca primul sezon al noului serial se va dovedi un succes, ar putea urma o intreaga franciza precum „Twilight” sau „Vampire’s Diaries”.

Intre timp, pe Netflix puteti urmari prima ecranizare a romanului in regia lui Neil Jordan. Pe langa Cruise, Pitt, Dunst si Slater, din distributie mai fac parte si Antonio Banderas, Thandiwe Newton si actorul roman Marcel Iures in rolul unui vampir din Paris.

Citește în continuare