Skip to content

Wallace Roney Quintet, Luiza Zan & Jazzpar Trio la prima editie a Jazz Up! Festival

La final de noiembrie, iubitorii muzicii jazz vor avea parte de 4 zile de sarbatoare. Jazz Up! Festival “Dan Mandrila” reuneste artisti celebri autohtoni si de talie internationala pentru a-i aduce un omagiu lui Dan Mandrila, considerat cel mai bun saxofonist roman si unul dintre cei mai buni muzicieni de jazz romani din toate timpurile.

Prima editie a festivalului ii va aduce pe scenele de la Sala Radio si Green Hours pe artisti precum Wallace Roney Quintet, Luiza Zan & Jazzpar Trio, Bucharest Jazz Orchestra sau John Betsch & Mircea Tiberian feat. Nadia Trohin.

Prima editie a Jazz Up! Festival “Dan Mandrila” va avea loc intre 21 si 24 noiembrie la Sala Radio si Green Hours .Biletele se gasesc in reteaua Entertix.ro si pe Myticket.ro.

Wallace Roney, Luiza Zan & Jazzpar Trio, Charlie Parker @100, John Betsch & Mircea Tiberian Quartet feat. Nadia Trohin, Dan Mandrila “In Memoriam” All Star Band sunt doar cateva dintre concertele de la care nu trebuie sa lipsiti

Unul dintre cei mai apreciati trompetisti de jazz din lume, Wallace Roney, va concerta pentru prima data in Romania la Jazz Up! Festival. Alaturi de trupa sa, Roney va sustine un concert electrizant, cu muzica acustica-elecrica si ritmuri de “be-bop”.

Desemnat de doua ori “Cel mai bun trompetist al anului”, Wallace Roney a facut parte din trupele unor artisti celebri precum Tony Williams, Ornette Coleman sau Art Blakey, insa cel mai mult l-a schimbat intalnirea cu marele trompetist si compozitor american de jazz Miles Davis, alaturi de care a si cantat pe aceeasi scena in 1991.

Dupa moartea lui Davis, Roney a plecat intr-un turneu-tribut adus maestrului, insotit fiind de Herbie Hancock, Ron Carter, Wayne Shorter si Tony Williams.

Farmecul Parisului din anii ’30, dar si al jazz-ului clasic va ajunge pana in timpurile noastre prin intermediul concertului sustinut de Luiza Zan & Jazzpar Trio.

Colaborarea dintre Luiza Zan (voce), celebra deja in jazzul romanesc, si Jazzpar Trio (Gáspár Csaba – vioară, vocal // Gáspár Álmos – chitară // Vitályos Lehel) este una cel putin interesanta, reprezentatiile lor fiind un mix de stiluri diverse, conturand o fateta inedita a jazzului.

Charlie Parker @100 reprezinta un show special, dedicat unuia dintre cei mai influenti artisti in muzica jazz, Charlie Parker. Centenarul Charlie Parker va fi onorat de muzicienii Catalin Milea (saxofon alto) si Sebastian Burneci (trompeta), acompaniati de “Bucharest Jazz Orchestra”. Pe scena Jazz Up! Festival “Dan Mandrila”, acestia vor explora repertoriul lui Parker, dar asta intr-o maniera moderna, examinand totodata si impactul adus de artist in muzica rock, jazz, rap, pop sau hip-hop.

John Betsch & Mircea Tiberian Quartet feat. Nadia Trohin propun un spectacol inedit, nostalgic, care aminteste de Bucurestiul anilor ’40. “La Margine de Bucuresti’ are un parfum interbelic inconfundabil. Partiturile muzicale interpretate de Nadia Trohin, tanara vocalista nascuta la Chisinau, orchestrate de Mircea Tiberian si interpretate alaturi de bateristul american John Betsch vor face cu siguranta senzatie.

 “Mana birjar!” , “Du-ma acasa, mai tramvai!” sau “Vrei sa ne-ntalnim sambata seara” vor oscila intre clasic si avantgarde intr-un concert cu totul si cu totul special.

Lineup-ul festivalului se completeaza si prin concertul Dan Mandrila “In Memoriam” de la Green Hours, un spectacol All Star Band, dedicat celui care a fost Dan Mandrila.

Mai multe despre program si toti artistii invitati, puteti gasi aici.

Dan Mandrila, unul dintre cei mai buni muzicieni de jazz romani ai tuturor timpurilor, a fost ales in 1970 membru in grupul East European All Stars Big Band

Nascut in 1938 la Chisinau, Dan Madrila a fost un renumit saxofonist, clarinetist, conducator de formatie si compozitor de jazz si muzica usoara. Dupa ce a absolvit Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucuresti, a facut parte din orchestra Electrecord, concertand in numeroase tari din lume. Ca o recunoastere a talentului sau, Dan Mandrila a fost ales in 1970 membru in celebra trupa East European All Stars Big Band.

Citește în continuare