Skip to content

Ce puteti face in weekend-ul 5-7 august: ultimul weekend de Art Safari, Brad Pitt asasin in cinema, concert Robin and the Backstabbers, spectacole de teatru prin cartierele din Bucuresti

Dupa cum deja ne-am obisnuit, proiectul Strazi Deschise continua, in intervalul 11-23, sambata si duminica, pentru a reda orasul pietonilor, insa urban.ro recomanda si alte cateva dintre evenimentele weekend-ului.

Teatrul Masca are spectacole de weekend in mijlocul bucurestenilor. Spectacolele incep pe 6 august, de la 19.30, cu Teatrul Arte dell Anima- “Improfix” – Improvizatia este arta de a crea din nimic ceva extraordinar, doar cu ajutorul imaginatiei si al abilitatilor actoricesti.

Un spectacol de improvizatie nu presupune nimic altceva decat niste actori carismatici, o bucatica de scena si multa disponibilitate, iar din partea publicului putina dorinta de a participa la crearea magiei si a bunei dispozitii, spune Mihaela Sirbu cel mai titrat coach de impro din Romania.

A intrat in cinematografe „Trenul Asasinilor”, filmul in care Brad Pitt este regizat de David Leitch, cascadorul care l-a dublat in „Fight Club” si „Troia”.

Pitt joaca alaturi de Sandra Bullock, Joey King, Bad Bunny, Ryan Reynolds si Channing Tatum. Filmul este o adaptare a romanului „Bullet Train”, un best-seller din 2010 al autorului japonez Kōtarō Isaka. Scenariul a fost scris de Zak Olkewicz care a mai lucrat anterior pentru „Fear Street: Part 2 – 1978”.

Povestea se invarte in jurul a cinci asasini aflati in Japonia care se urca la bordul aceluiasi „tren glont” si isi dau seama ca misiunile lor sunt interconectate. Trenurile glont sunt specifice Japoniei si ating pana la 350 de km/h. Trenul merge de la Tokyo la Kyoto, iar Pitt joaca rolul lui Ladybug, un asasin american aflat sub instructiunile sefei sale, Maria Beetle, interpretata de Sandra Bullock.

ARCEN organizeaza a 8-a editie a Nocturnelor de poezie contemporana, INSEMNARI, care aduce impreuna peste 25 de poeti si artisti, pe terasa Magheru One, in cadrul a 7 evenimente cu lecturi, performance, dialoguri si Q&A cu publicul.

Vineri, 5 august, de la ora 19.30, pe terasa Magheu One, vor citi poetele Livia Stefan, Anastasia Gavrilovici, Teona Farmatu, Miruna Vlada. Biletele pentru eveniment pot fi achizitionate de aici.

Pe 6 august, are loc la Gradina Herastrau concertul Robin and the Backstabbers, incepand cu ora 20.00.

Trupa a fost fondata in 2010 de catre solistul si compozitorul Andrei Robin Proca dupa o excursie solitara de sapte zile prin Muntii Calimani. Robin and the Backstabbers isi descriu muzica drept „pop melodramatic”.

Formatia s-a bucurat de o popularitate ridicata inca de la debut, castigand Premiul Publicului la editia din 2010 a competitiei Stufstock Newcomers. Au cantat in toate orasele importante din Romania (Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi, Brasov, Constanta, etc.) si in deschiderea concertelor trupelor Whitest Boy Alive, Obits, British Sea Power si Reptile Youth. Detalii despre bilete, aici.

Ghid de vizitare al festivalului Art Safari 2022. Este deschis pana pe 7 august cu gravuri de Picasso si Dali, cea mai spectaculoasa expunere Theodor Aman, constructiile moderniste ale lui Marcel Iancu din Bucurestiul interbelic, fotografiile Barbarei Klemm si pop-art de Irina Dragomir.

Ajuns la a noua editie, cel mai mare festival de arta vizuala din Romania si-a deschis portile aseara intr-un eveniment de previzualizare a celor 5 pavilioane care vor putea fi vizitate in urmatoarele 2 luni si jumatate, incepand de astazi 12 mai si pana pe 7 august 2022. Art Safari 2022 se desfasoara in zeci de sali din spatiul Palatului Dacia-Romania, amplasat in centrul Bucurestiului, in zona pietonala de pe strada Lipscani.

Cea mai spectaculoasa expunere din Art Safari 2022 este pavilionul muzeal „Theodor Aman. Primul artist roman modern” curatoriat de Elena Olariu. Expozitia dedicata primului mare maestru al picturii romanesti include peste 100 de lucrari de pictura si arta grafica imprumutate de la Muzeul Theodor Aman, de la muzee din tara – Prahova sau Craiova – dar si din colectii private. In timp ce o parte din lucrari ar putea fi vazute in mod obisnuit in muzee, comorile acestei expuneri sunt operele din colectii private, o parte dintre ele nu au mai fost expuse in spatiul public de zeci de ani, altele niciodata.

Muzeul Municipiului Bucuresti face o invitatie in gradinile si parcurile pictate de Theodor Aman in casa memoriala si muzeul dedicat artistului.

Intitulata „Aman in plen-air. Invitatie in gradinile si parcurile lui Theodor Aman”, noua expozitie de la Muzul Theodor Aman din strada C.A. Rosetti la numarul 8 va putea fi vizitata in perioada 7 aprilie – 31 martie 2023.

Sunt expuse lucrari realizate de pictor in ultimele doua decenii din viata, cand ajunsese in perioada sa de maturitate artistica.

Ghidul cafenelelor si restaurantelor de pe Calea Victoriei. Povestile celor mai importante cladiri de vizitat in weekend-uri cand Calea Victoriei e pietonala.

De mai bine de 300 de ani Calea Victoriei a fost locul de plimbare al celor mai bogati si mai influenti oameni ai fiecarei epoci. Scriitori, fete regale, sotiile politicienilor importanti, dar si tinerele fete care ieseau in societate in vederea unui mariaj cat mai bun, se plimbau sambata seara „la sosea”.

Inainte de a fi inaugurata de Constantin Brancoveanu, strada nu facea parte din Bucuresti. Partea dintre Natiunile Unite si intersectia cu Bd. Elisabeta unde acum este Grand Hotel Du Bulevard avea numele Ulita Mare spre Sarindar, iar partea de la Cercul Militar (era o biserica acolo, la vremea respectiva ) si pana la actuala Piata Victoriei se numea drumul Brasovului.

Strada a aparut 1702 la solicitarea lui Brancoveanu, fiind pavata cu trunchiuri de copaci. 100 de ani mai tarziu a fost pavata cu piatra de rau, iar in 1824 a fost adusa piatra cubica din Scotia pentru un drum modern. Abia in 1878 a fost numita Calea Victoriei si putin dupa aceea au aparut si primele instalatii electrice.

In explorarea centrului Bucurestiului dupa locuri retrase unde sa putem lucra sau adaposti de caldura zilei, urban.ro a facut o lista cu gradini din oras, astfel incat zilele de vara sa fie mai putin toride.

Contego The Coffee Factory, Gradina Olari, terasa Casei Monteoru, Gradina Sticlarilor, Curtea Scoalei sau Casa Assan sunt cateva dintre recomandarile noastre.

Citește în continuare