Skip to content

Mindfulness: Cum sa-ti schimbi starea prin puterea cuvintelor

Cuvantul e puterea pe care o aveti de a va exprima si de a comunica, de a gandi si de a crea evenimentele si starile din viata voastra. Cuvantul e cea mai puternica unealta pe care o are omul si de cele mai multe ori, prin cuvintele negative asupra sinelui va creati o otrava emotionala proprie prin folosirea unor expresii precum: sunt gras, imbatranesc, imi cade parul, sunt prost, nu voi fi niciodata perfect, nu voi reusi…etc. Astfel, materializati aceste cuvinte in realitatea voastra sau mai bine zis impotriva voastra. De aceea, important este sa intelegeti ce este cuvantul si ce putere are el, pentru a putea schimba obiceiurile nesanatoase.

Nu va mai reprosati lucruri si nu va mai spuneti cuvinte jignitoare

Daca va repetati des cuvinte negative cu privire la felul vostru de a fi, ori asupra fizicului pe care il aveti, primul pas este acela de a va schimba perspectiva si de a incerca sa va ganditi si la lucrurile bune pe care le faceti. Puteti incerca un exercitiu pentru a incepe sa va schimbati vechiurile obiceiuri: luati loc, linistiti-va si petreceti cateva minute cu voi insiva. Odihniti-va mainile si acolo unde se opresc acestea analizati acea parte a corpului.

Scrieti pe o foaie cateva ganduri ca si cum acea parte a corpului ar vorbi si vedeti de ce lucruri ar avea nevoie din partea voastra, ar putea fi un prim obiectiv. Incercati sa gasiti punctele forte fizice si psihice pe care le aveti si care va arata cat de mult insemnati si cat meritati. Este un exercitiu de practicat pentru a va putea schimba gandirea negativa, insa orice este posibil daca aveti vointa.

Scrieti o scrisoare in locul cuiva care va iubeste.

Daca ar exista o suta de persoane intr-o camera cu voi unde toti va iubesc, cu exceptia unuia, cel mai probabil va veti concentra asupra celui care nu o face. Este mult mai usor sa va raportati insa asupra oamenilor frumosi pe care ii aveti in viata voastra. Ganditi-va la o persoana apropiata care va iubeste neconditionat si incercati sa scrieti o scrisoare pentru voi, in locul acelei persoane. La final incercati sa o cititi cu voce tare.

Acest exercitiu va poate ajuta sa va reamintiti cine sunteti si va scoate la lumina toate lucrurile minunate pe care oamenii dragi vi le-au spus si au ramas intiparite in memoria voastra si pe care, probabil, le-ati trecut cu vederea. Oricat de greu v-ar fi, cu siguranta veti gasi si lucruri minunate pe care sa le scrieti la adresa voastra.

Cautati frumusetea in orice va inconjoara

Frumusetea simpla este de consumat, iar cea slefuita si misterioasa, este de contemplat. Provocarea pe care o intampinati in fiecare zi este sa investiti in interiorul vostru, cel putin la fel de mult cat investiti in imaginea exterioara. In cultivarea bunatatii, a bunului simt, in capacitatea de a va purta cu dragoste, tandrete si gingasie. In atitudinea si in dezvoltarea ca oameni.

Pentru a fi frumos sufleteste nu este necesar sa aveti si o varsta anume, pentru ca prin frumusete interioara veti insufla celor din jur incredere. Lasati-va invaluiti de sentimentele voastre si puneti-va intrebarea: Cum arata interiorul vostru?

Citește în continuare