Skip to content

Unde puteti sa faceti BOSU –un sport de echilibru pe o placa cu o parte sferica

Antrenamentul cu mingea BOSU este de fiecare data o provocare: cu ajutorul ei va puteti varia tipul si intensitatea exercitiilor, bucurandu-va de un program eficient si diferit de tot ce ati experimentat.

BOSU vine de la “BOth sides up/utilized”, mingea fiind inventata de antrenorul David Weck in 1999 si inclusa in antrenamentele din intreaga lume inca din anul 2000. Interesanta este versatilitatea Bosu, fiecare parte a ei venind cu beneficii diverse: cu partea plata in sus, Bosu este un instrument fitness ideal pentru imbunatatirea flexibilitatii si a echilibrului, in vreme ce intoarsa cu partea rotunda in sus, poate fi integrata foarte bine in cadrul exercitiilor aerobice care tonifiaza si sculpteaza frumos corpul.

Diferit de device-urile fitness clasice sau aparatele cardio, Bosu va cere sa fiti atenti si implicati 100% in realizarea exercitiilor.

Exercitiile cu mingea Bosu aduc provocari noi la fiecare pas, un atu in cadrul oricarui antrenament. Dat fiind forma si functionalitatea mingiei, acest tip de antrenament va imbunatateste echilibrul, flexibilitatea, dar si forta si rezistenta corpului.

In plus, partea inferioara a corpului este cea mai implicata in miscare, asa ca Bosu este perfect pentru a va lucra si tonifia picioarele, spatele si fesele. Iata mai jos 5 sali de fitness din Bucuresti unde puteti practica si voi acest tip de antrenament.

World Class Romania

Website: https://www.worldclass.ro/club-contact/#buc

Cu o multime de cluburi peste tot in tara, 26 dintre ele fiind doar in Bucuresti, World Class Romania este considerat de multi numarul 1 in materie de fitness. Bineinteles, in oferta clubului se regaseste si antrenamentul cu mingea Bosu. Cu instructori specializati si un orar accesibil,World Class este fara doar si poate una dintre optiunile de top atunci cand va decideti sa incercati si voi exercitiile Bosu.

Orhideea Sport

Adresa: Calea Plevnei, nr. 145 B, Bucuresti
Website: https://www.orhideeasport.ro

O sala de fitness spatioasa, cu instructori dedicati si antrenamente care mai de care mai diverse, Orhideea Sport include in cadrul sedintelor oferite si exercitii cu mingea BOSU. In plus, clasele de Bosu sunt printre noutatile clubului, alaturi de alte antrenamente de grup, cum ar fi TRX sau Rebound.

Wellness Gym Fitness & Aerobic

Adresa: Calea Rahovei, nr. 240, Bucuresti
Website: https://www.wellnessgym.ro

Acest centru de Fitness, Aerobic, Cycling si Personal Training din Calea Rahovei propune numeroase tipuri de antrenament de grup, de la Cardio Bosu, HIIT Interval sau Circuit Training pana la Aerobic, Pilates sau Indoor Cycling. Pe langa acestea, centrul mai are si un cabinet de masaj si unul de cosmetica faciala si corporala.

Viva Sport Club

Adresa: Sos. Oltenitei, Nr. 103 Sector 4, Bucuresti
Website: https://vivasportclub.ro

La Viva Sport Club puteti practica inclusiv exercitiile cu mingea Bosu. Aceste antrenamente sunt conduse de instructori specializati, fiind grupate in functie de obiectiv si beneficii: cardiovascular, pentru echilibru si pentru controlul pozitiei. Asadar, daca va este mai la indemana aceasta optiune si doriti sa aflati mai multe detalii, sunati pentru o programare.

Fitclass Club

Adresa: Strada Rotunda 6A, Sector 3, Titan, Bucuresti
Website: https://fitclass.ro

Intr-un spatiu de peste 1000 mp si cu echipamente de inalta performanta, Fitclass ofera periodic programe noi si eficiente, printre care si Bosu Training. Parte integranta a antrenamentelor de grup sau “device-ul principal”, Bosu este popular si printre cei care aleg orele Fitclass Club.

Citește în continuare