Skip to content

Ce puteti face in weekendul 18-20 septembrie in Bucuresti: Noaptea Filmului Romanesc, redeschiderea Operei Nationale, expozitii, concerte si teatru

Specialistii spun ca este ultimul weekend cu temperaturi de vara, asadar urban.ro a pregatit recomandari pentru un program de evenimente indoor&outdoor.

Noaptea Filmului Romanesc, avanpremiera “Malmkrog”, dar si un bogat program de dedicat filmelor de festival

Vineri, 18 septembrie, e Noaptea Filmului Romanesc cu 10 filme romanesti de vazut intr-o singura noapte. Olimpia Melinte, Ioana Flora, Dragos Bucur, Mihai Calin – in filmele prezentate, la fel si avanpremiera filmului “Malmkrog” al lui Cristi Puiu.

In Bucuresti, filmele din Noaptea Filmului Romanesc vor rula in mai multe locuri: la Cinema sub clar de luna – pe Calea Victoriei, la Cinema Elvire Popesco (interior si open-air), Amfiteatrul TNB, Cinema Muzeul Taranului – Open Air, J’ai Bistrot,  Galateca.

American Independent Film Festival, Cinema sub clar de luna, Kinodiseea și Dokstation Music Film Festival au loc tot in acest weekend.

American Independent Film Festival (AIFF) are o serie proiectii in aer liber in Curtea de Onoare a Muzeului National de Arta a Romaniei, la Cinema Muzeul Taranului, Deschis Gastrobar, Mercato Kultur, Cinema drive-in Militari Shopping si Event Park Snagov pana pe 20 septembrie. Informatii complete despre eveniment sunt disponibile aici.

Festivalul KINOdiseea aduce „Mary Poppins”, „Finding Nemo” si cele mai noi filme pentru copii pe marile ecrane in aer liber din Bucuresti. Editia din aceast an aduce pe marile ecrane in aer liber cele mai noi productii pentru micuti, perfecte pentru o seara petrecuta cu intreaga familie, filme si animatii clasice create de studiourile Disney si Pixar, dar si scurtmetraje pentru toate grupele de varsta, completate de ateliere de film (animatie stop motion, storytelling)

La Cinema sub clar de luna, “Arctic”, ”El Reino / Jocuri de putere” si ”Leto – O vară rock’n’roll”, filmele europene care deja au cucerit publicul international pasionat de cinema de arta, cu povesti extraordinare, ecranizate si premiate, vor fi proiectate in gradina din Calea Victoriei. Programul si informatii despre acces sunt disponibile aici.

DokStation Music Documentary Film Festival este singurul festival de productii documentare muzicale desfasurat in Bucuresti, conceput astfel incat sa atraga spectatori din diverse sectoare ale capitalei, combinand doua dintre cele mai populare arte: filmul si muzica. A cincea editie a festivalului are loc intre 17 si 20 septembrie 2020 si aduce in prim-plan documentare cu si despre Depeche Mode, Gorillaz, ZZ Top, Aurora, Foals sau Pavarotti, cele mai multe dintre ele fiind prezentate in premiera nationala.

Pentru iubitorii de muzica clasica, Opera Nationala Bucuresti isi reia activitatea in interior, incepand de sambata, 19 septembrie, cu punerea in scena a spectacolului “Carmina Burana”. Duminica, 20 septembrie, spectatorii pot vedea „Barbierul din Sevilla”, dupa Gioachino Rossini.

Si salile de teatru s-au deschis la interior, iar o parte dintre teatre au deja premiere in program

Intre primele titluri care revin in stagiunea TNB veti regasi Micul infern de Mircea Stefanescu (18-19 septembrie) si Allegro ma non troppo de Ion Minulescu, pus in scena duminica, 20 septembrie.  Figuranta de Andreas Petrescu, A fost odata in Romania si Omul care a vazut moartea de Victor Eftimiu se joaca de asemenea in acest weekend la TNB.

In plus, in cadrul proiectului 9G la TNB, pana pe22 septembrie 2020, se joaca premiera spectacolului M de la Murphy, conceput de Andrea Gavriliu, apreciata drept unul dintre cei mai interesanti coregrafi ai momentului. M de la Murphy este un puzzle coregrafic, un spectacol de teatru fizic ce antreneaza 8 performeri, actori si dansatori.

La Teatrul Bulandra, primele spectacole programate in deschiderea noii stagiuni sunt Pisica pe acoperisul fierbinte de Tennessee Williams, regia Dinu Cernescu (19 septembrie, ora 19.00) si Arta de Yasmina Reza, regia Cristi Juncu (20 septembrie, ora 19.00). Biletele sunt disponibile prin platforma www.iabilet.ro.

La Teatrul Mic, duminica, 20 septembrie, se joaca “Apa Vie”, un spectacol de teatru-dans contemporan, cu un scenariu original semnat de Daniel Chirila si regizat de Stefan Lupu.

Pentru iubitorii de muzica live, VUNK are un concert acustic la Hard Rock Cafe

Concertul VUNK acustic – „Numai la doi” are loc pe terasa Hard Rock Cafe, vineri, 18 septembrie, cu Cornel Ilie si Gabi Maga, despre care cei doi spun ca va fi o seara intre prieteni, cu povesti despre muzica, cu un pian si o chitara acustica care sa acompanieze seara. Biletele sunt disponibile pe www.iabilet.ro.

Ultimul weekend in care arta contemporana din festivalurile Art Safari si Romanian Design Week pot fi descoperite

LaArt Safari, cel mai mare muzeu temporar din Romania cu 800 de lucrari de arta care provin din colectiile a 18 muzee si 84 de colectii private, il puteti descoperi weekendul acesta pe Gili Avissar, artistul israelian cu origini romanesti.

Romanian Design Week are anul acesta ca destinatie Combinatul Fondului Plastic (Strada Baiculesti nr. 29), transformat intr-un parc de design care cuprinde atat expozitii de design amenajate in interior, cat si in spatii exterioare. In cadrul RDW mai pot fi vazute si Expozitia Possible Realities, o adaptare a designerilor romani la noile realitati, printr-o serie de lucrari de arhitectura, urbanism, design de obiect, design grafic si moda. 

Expozitia World Press Photo este inca disponibila publicului la MNAR, la fel si Muzeul Relațiilor Eșuate, care se afla temporar la Bucuresti cu o expozitie.

Citește în continuare