Skip to content

3000 de alergatori sunt asteptati la startul Maratonului Bucuresti. Alegatorii profesionisti alearga pe 11 octombrie si se pot califica pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

3000 de alergatori sunt asteptati la startul Maratonul Bucuresti, insa acestia vor fi repartizati pe toata perioada 11-18 octombrie, astfel incat sa se respecte normele de siguranta impuse de criza pandemica.

Data fiind conjunctura actuala, Maratonul Bucuresti se va desfasura fizic in data de 11 octombrie, doar pentru alergatorii profesionisti, 250 de participanti fiind numarul maxim de persoane care se pot inscrie la cursa. Acestia vor lua startul la orele 8:00 din Piata Constitutiei, urmand ca alergatorii amatori sa participe virtual in saptamâna 11-18 octombrie.

Organizat cu sprijinul MTS si World Athletics, ediția din 2020 a competitiei este acreditata si organizata la standarde internationale, astfel incat timpul obtinut de sportivi este luat in calcul pentru calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo.

Pentru competitia programata duminica, 11 octombrie, traficul in Bucuresti va fi restrictionat in zona Piata Constitutiei; Bd. Libertatii (in dreptul Pietei Constitutiei), Piata Francofoniei, intoarcere pe Bd. Libertatii, Bd. Unirii, Piata Alba Iulia, Piata Unirii, Bd. Ion C. Bratianu, Str. Halelor, Splaiul Independentei, Pod Hasdeu, Splaiul Unirii.

Pentru alergatorii amatori, cursele programate sunt virtuale

3000 de alergatori sunt asteptati sa ia startul la cursele virtuale din cadrul Maratonului Bucuresti care, desi nu pot fi impreuna fizic, doresc sa ramana prezenti in calendarul competitional si sa continue sa sustina cauzele sociale si de mediu. Evenimentul se desfasoara sub deviza “#RunRomania Virtual Run Week”, iar participantii opteaza inca de la inregistrare pentru una dintre cauzele sociale sau de mediu pe care doresc sa o sustina si au posibilitatea de a lua startul de oriunde din lume, la una dintre cursele de 42 km, 21km, 15km, 10km si 5km, sau “Alearga cat poti”, pe traseele alese de ei insisi, avand la dispozitie 7 zile pentru a finaliza cursa, in perioada 11-18 octombrie.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook Bucharest Running Club, dar si pe diferite alte canale ale sponsorilor maratatonului.

Citește în continuare