Skip to content

Meghan Markle, data in judecata de sora ei vitrega din cauza „declaratiilor false” din interviul cu Oprah. O acuza de o campanie de defaimare a propriei familii. Avocatii Ducesei spun ca „este subiectiv”.

Dupa ce saptamana trecuta a fost publicata o carte care discrediteaza o mare parte din declaratiile publice si actiunile lui Meghan Markle din ultimii ani, sora ei vitrega a dat-o in judecata pentru declaratiile „false” din interviul acordat lui Oprah. 

Zilele trecute, Samantha Markle i-a intentat un proces Ducesei de Sussex in care o acuza de defaimarea propriei familii. Dosarul facut public de presa americana are la baza atat declaratiile pe care Meghan le-a facut in cadrul interviului cu Oprah Winfrey in 2021 dar si anumite puncte de vedere publicate de bunul prieten al Ducesei, Omi Scoobie in cartea „Finding Freedom” care incearca sa ii pozitioneze pe Ducii de Sussex drept un cuplu victimizat de familiile lor.

Samantha cere 75.000 de dolari drept daune morale si sustine ca imaginea pe care Meghan i-a creat-o in presa i-a adus „umilire, rusine si ura la nivel mondial”.

Sora vitrega a Ducesei afirma ca o mare parte din amintirile din copilarie relatate de Meghan in celebrul interviu cu Oprah au fost inventate, in special faptul ca „a crescut ca un copil singur la parinti”. 

Echipa juridica a lui Meghan a raspuns deja procesului intentat si argumenteaza impotriva acuzatiilor, sugerand ca declaratia lui Meghan despre copilaria ei nu poate fi falsa, avand in vedere ca este un „exemplu de manual al unei declaratii subiective despre felul in care o persoana se simte despre copilaria ei. Reclamanta afirma ca poate infirma faptul ca Meghan a crescut ca un copil singur la parinti. Dar aceasta perceptie este in mod inerent de nefalsificat. Este greu de imaginat un sentiment mai personal si subiectiv decat modul in care cineva isi vede propria copilarie.”

Declaratia avocatilor lui Meghan se incheie cu un raspuns la acuzatiile din cartea „Finding Freedom” scrisa de Omid Scoobie: „Meghan nu a facut aceste declaratii. Ea nu poate fi raspunzatoare pentru ele. Este atat de simplu”.

Samantha sustine ca Ducesa de Sussex a lansat o „campanie premeditata sa distruga reputatia ei si a tatalui lor” si ca incercarile ei repetate de a le submina credibilitatea este „pentru a nu interfera sau nu a contrazice firul narativ fals sau povestea de viata pe care o spune ca pe un basm si care a fost inventata de inculpata.”

In dosar se mentioneaza si ca Meghan a mintit in declaratiile ca „s-a crescut singura din saracie” si ca a fost nevoita sa munceasca joburi prost platite de la varsta de 13 ani pentru a supravietui.

O mare parte din acuzatiile aduse de Samantha au fost mentionate si in cartea „The Diary of Princess Pushy’s Sister: A Memoir, Part One” pe care sora Ducesei a lansat-o anul trecut si care poate fi achizionata de aici.

Relatia lui Meghan cu tatal ei si cu copiii acestuia a devenit extrem de tumultoasa si a creat numeroase scandaluri in presa, incepand cu momentul nuntii cu Printul Harry din 2018. 

Samantha si fratele ei, Thomas Markle Jr., sunt copiii din prima casatorie a lui Thomas Markle cu Roslyn Loveless, care s-a incheiat in 1973. Sase ani mai tarziu, Thomas s-a casatorit cu Doria Ragland, care a nascut-o pe Meghan doi ani mai tarziu. Cuplul a divortat in 1987.

Tensiunile dintre Meghan si tatal ei au ajuns la apogeu cu cateva zile inainte de nunta cu Printul Harry din 2018, dupa ce Thomas Markle a primit bani din partea unor paparazzi pentru a inscena o serie de fotografii care sa il prezinte sarac si in nevoie de ajutor financiar din partea fiicei sale. Acest lucru s-a intamplat dupa ce i-a cerut lui Meghan sa il invite la nunta si sa ii permita sa o conduca la altar. Meghan a ignorat o mare parte din mesajele si cerintele sale iar Thomas a declarat in presa ca fiica lui „l-a respins” si a sustinut ca a suferit un atac de cord din cauza certurilor cu aceasta.

In privinta mamei ei, Ducesa de Sussex a laudat constant in interviuri rolul pe care mama l-a jucat in viata ei, afirmand odata ca „a ramase tacuta si demna timp de patru ani, urmarindu-ma trecand prin asta”, probabil referindu-se la atacurile din mass-media si ale familiei ei instrainate.

Declaratiile Samanthei Markle vin la cateva zile dupa lansarea unei biografii devenit deja best-seller in Marea Britanie si SUA: „Revenge: Meghan, Harry and the War Between the Windsors”.

Cartea scrisa de Tom Bower prezinta zeci de exemple de declaratii false si incercari de manipulare a presei venite din partea Ducilor de Sussex. Autorul britanic pune fata in fata declaratiile acestora facute in decurs de cateva luni si arata rolul daunator pe care Meghan Markle si Printul Harry l-au avut in discreditarea monarhiei britanice. 

In plus, se exemplifica, prin expunerea unor detalii din intimitate ale caror surse au fost verificate atent de avocati, ca motivul scandalurilor create de Meghan si Harry au fost faima si banii. Mai multe detalii despre aceasta publicatie puteti afla mai jos.

La numai 3 zile dupa aparitia cartii care a facut valuri in presa din intreaga lume, ajungand pe primele locuri in clasamentele celor mai bine vandute carti, au aparut informatii conform carora memoriile Printului Harry vor fi lansate anul acesta si vor include un raspuns la cartea lui Tom Bower.

Autobiografia Ducelui era programata sa fie lansata in luna august a acestui an, fiind amanata ulterior pentru anul viitor. Dupa scandalurile recente, data lansarii a fost mutata pentru toamna acestui an si se estimeaza ca va fi sincronizata cu lansarea noului sezon „The Crown” care ar putea aborda si inceputul relatiei dintre Meghan si Harry.

Citește în continuare