Skip to content

Johnny Depp si Amber Heard au incheiat un acord in privinta plangerilor de defaimare unul impotriva celuilalt: Actrita ii va plati lui Depp 1 milion de dolari – punand capat divortului. Declaratia oficiala a lui Amber Heard

Johnny Depp si fosta sotie Amber Heard au ajuns in cele din urma la o intelegere privind plangerile de defaimare unul impotriva celuilalt – punand capat celui mai aspru divort hollywoodian din epoca moderna.

Avocatii celor doi au ajuns la un acord prin care compania de asigurari a lui Heard ii va plati lui Depp 1 milion de dolari pentru a pune capat cazului. Dar, intr-o victorie importanta pentru actrita, nu exista restrictii in ceea ce priveste ceea ce poate vorbi despre acest caz in care nu si-a acceptat nicio vina.

Cei doi au fost implicati intr-o lupta juridica acerba de ambele parti ale Atlanticului in ultimii sase ani, dupa ce Heard a sustinut ca a fost victima violentei domestice in timpul scurtei lor casnicii.

O sala de judecata din Londra i-a dat dreptate, insa un al doilea proces, desfasurat in Fairfax, Virginia, la inceputul acestui an, i-a dat dreptate lui Depp.

Actrita, in varsta de 36 de ani, a fost obligata sa plateasca 10 milioane de dolari in daune compensatorii si 5 milioane de dolari (reduse ulterior la 365.000 de dolari) in daune punitive, in timp ce lui Depp, in varsta de 59 de ani, i s-a spus sa ii dea 2 milioane de dolari de catre aceeasi sala de judecata dupa ce Heard a contraatacat pentru defaimare.

Echipele de avocati ale celor doi au fost blocate in discutii pentru a evita un al treilea proces, dupa ce Heard a facut apel. In cele din urma, s-a ajuns la o intelegere in weekend, ambele parti fiind de acord sa faca o declaratie astazi la ora 14:00 GMT , 16.00 ora Ro

foto profimedia

In declaratia postata pe Instagram de Heard, aceasta a afirmat ca ‘viata mea, asa cum o stiam, a fost distrusa’ de procesele judiciare.

Ea a adaugat ca si-a pierdut orice incredere de a obtine dreptate in sistemul juridic american, comparandu-l cu tratamentul la care a fost supusa in instantele din Marea Britanie, si a afirmat ca fostul ei sot a castigat in sala de judecata din Virginia din cauza unui vot ‘pentru popularitate si putere in detrimentul ratiunii si al unui proces corect’.

Dupa ce isi vanduse deja casa din Los Angeles pentru a ajuta la finantarea actiunii in justitie, actrita nu a vrut sa riste sa piarda si mai mult.

‘Iau aceasta decizie dupa ce mi-am pierdut increderea in sistemul juridic american, unde marturia mea neprotejata a servit drept divertisment si hrana pentru social media’.

In declaratia integrala se arata: ‘Dupa multe deliberari, am luat o decizie foarte dificila de a solutiona procesul de defaimare intentat impotriva mea de fostul meu sot in Virginia. Este important pentru mine sa spun ca nu am ales niciodata acest lucru. Mi-am aparat adevarul si, facand acest lucru, viata mea, asa cum o stiam, a fost distrusa. Defaimarea cu care m-am confruntat pe retelele de socializare este o versiune amplificata a modurilor in care femeile sunt revictimizate atunci cand ies in fata. Acum am, in sfarsit, ocazia de a ma elibera de ceva ce am incercat sa parasesc acum mai bine de sase ani si tot sa fie in conditii pe care le pot accepta. Acesta nu este un act de concesie. Nu exista restrictii in ceea ce priveste vocea mea care merge mai departe.

Cand m-am prezentat in fata unui judecator din Marea Britanie, am avut incredere intr-un sistem solid, impartial si corect, in care am fost protejata de faptul ca am fost nevoita sa dau cele mai rele momente ale marturiei mele in fata presei din intreaga lume si in care instanta a constatat ca am fost supusa violentei domestice si sexuale. In SUA, insa, mi-am epuizat aproape toate resursele inainte si in timpul unui proces in care am fost supusa unei sali de judecata in care au fost excluse probe abundente si directe care imi coroborau marturia si in care popularitatea si puterea au contat mai mult decat ratiunea si procesul echitabil. Intre timp, am fost expusa la un tip de umilinta pe care pur si simplu nu o pot retrai. Chiar daca apelul meu in SUA va avea succes, cel mai bun rezultat ar fi un nou proces in care un nou juriu ar trebui sa analizeze din nou dovezile. Pur si simplu nu pot trece prin asta pentru a treia oara.

foto profimedia

Timpul este pretios si vreau sa mi-l petrec in mod productiv si cu un scop precis. Timp de prea multi ani am fost inchisa intr-un proces juridic dificil si costisitor, care s-a dovedit incapabil sa ma protejeze pe mine si dreptul meu la libera exprimare. Nu-mi pot permite sa risc o factura imposibila – una care nu este doar financiara, ci si psihologica, fizica si emotionala. Femeile nu ar trebui sa se confrunte cu abuzuri sau faliment pentru ca si-au spus adevarul, dar, din pacate, acest lucru nu este neobisnuit.

Prin solutionarea acestui caz, aleg, de asemenea, libertatea de a-mi dedica timpul muncii care m-a ajutat sa ma vindec dupa divort; o munca care exista in domenii in care ma simt vazuta, auzita si crezuta si in care stiu ca pot produce schimbari. Nu ma voi lasa amenintata, descurajata de ceea ce s-a intamplat si voi continua sa spun adevarul. Nimeni nu-mi va lua asta. Vocea mea ramane pentru totdeauna cel mai valoros bun pe care il am.

As dori sa multumesc echipelor mele exceptionale de la apel si de la procesul initial pentru munca lor neincetata. Vreau sa le multumesc tuturor celor care m-au sprijinit si sa imi indrept atentia spre sprijinul tot mai mare pe care l-am simtit si l-am vazut in mod public in lunile care au trecut de la proces, precum si spre eforturile care au fost depuse pentru a fi solidari cu povestea mea. Orice supravietuitor stie ca abilitatea de a-si spune povestea se simte de multe ori ca o usurare, iar eu nu gasesc suficiente cuvinte pentru a va transmite speranta pe care o inspira credinta voastra in mine, nu doar pentru mine, ci pentru voi toti.

Va multumesc. Ne vedem in curand”.

Se asteapta ca Depp sa faca propria declaratie, conform intelegerii dintre avocati.

Heard, intre timp, a devenit atat de ingrijorata pentru siguranta ei incat s-a simtit nevoita sa paraseasca America impreuna cu fiica ei, Oonagh, si locuieste acum intr-o tara necunoscuta.

De asemenea, cariera ei e in cadere libera din cauza, in parte, unui atac vicios asupra ei in social media, desi la inceputul acestui an a filmat filmul independent The Fire si are o aparitie in filmul Aquaman 2, care va fi lansat anul viitor.

Johnny Depp si-a continuat activitatea, atat in zona muzicii cat si in film, iar in iunie va fi in concert la Bucuresti.

Citește în continuare