Skip to content

Anna Sorokin („Inventing Anna”), data in judecata de avocata ei pentru taxe neplatite de 150.000 dolari. Celebra escroaca din lumea artei se pregateste sa lanseze un podcast si o cariera muzicala.

Celebra escroaca Anna Sorokin (alias Anna Delvey), cunoscuta pentru ca a infiltrat si pacalit intr-un mod spectaculos scena artistica newyorkeza, este data din nou in judecata. Povestea ei a fost transformata intr-o carte si in serialul „Inventing Anna”, unul din marile hituri Netflix de anul trecut. Insa povestea ei continua si pare sa fie o continuare a serialului.

De data aceasta, Sorokin este data in judecata de propria ei avocata, cea care a luptat pentru ea si a reusit sa opreasca deportarea ei din SUA.

Sorokin a primit inca o nota de plata pe care nu a putut sa o achite. Potrivit documentelor din instanta, Audrey Thomas, avocata pe care Sorokin a angajat-o pentru a face apel in cazul condamnarii sale pentru frauda si pentru a lupta impotriva ordinului de deportare, a dat-o in judecata pe Sorokin pentru peste 150.000 de dolari in taxe juridice neplatite.

In plangerea lui Thomas se afirma ca, dupa ce a angajat-o in 2020, Sorokin i-a platit lui Thomas un avans pentru depasirea termenului de sedere in strainatate si pentru apelul la condamnarea sa, dar inca ii datoreaza 152.000 de dolari. 

Thomas sustine ca fosta ei clienta incearca sa evite raspunderea printr-un proces pe care Sorokin i l-a intentat la randul ei avocatei in care sustine ca Thomas ar fi ascuns  inregistrarile audio ale audierilor sale de deportare de la avocatii ulteriori si a furat bunurile personale ale lui Sorokin. 

Thomas a fost concediata de Sorokin in aprilie 2022, invocand „obiceiuri de lucru lejere”.

In plangerea lui Thomas se arata ca Sorokin „a putut sa ramana in Statele Unite deoarece, in timp ce era dusa la aeroport si literalmente asezata in zona portii de imbarcare, cu bunurile sale in saci de gunoi, Thomas si firma ei au depus o actiune si au obtinut o amanare a expulzarii pentru deportare si, astfel, parata nu a fost expulzata din Statele Unite”.

Asa cum probabil ca este de asteptat, Thomas s-a asociat cu Sorokin pentru ca, la randul ei are tendinte de a frauda sistemul social si juridic in care traieste. Avocata a fost exclusa din barou in noiembrie 2022 pentru ca ar fi folosit 630.000 de dolari detinuti in garantie din vanzarea apartamentului unui client pentru a ajuta la promovarea emisiunii sale de la radio si a cartii sale, „Ego Has No Place in Law”. 

In plangerea intentata lui Sorokin, Thomas invoca cinci capete de acuzare pentru frauda, imbogatire fara justa cauza, incalcarea contractului si alte cauze de actiune. Ea spune ca Sorokin ar fi angajat-o pentru ca „era convinsa ca daca este cineva care ar putea sa lupte pentru ea, eu as face acest lucru”.

Sorokin, care se afla in prezent in arest la domiciliu in apartamentul ei din East Village din Manhattan, se pregateste sa-si extinda portofoliul artistic cu un podcast si o cariera muzicala.

Anna a inceput o cariera de artista in timp ce era inca incarcerata, obtinand un profit de 340.000 de dolari din desenele create in inchisoare. Din banii obtinuti, a platit chiria si cautiunea de 10.000 de dolari necesara pentru a putea ramane in arest la domiciliu.

Intre timp, desenele lui Sorokin vor fi prezentate sub un nume fals in cadrul Saptamanii Artei din Rockaway intr-o expozitie deschisa in Queens, New York intre 16 iunie si 18 iunie.

Zilele trecue, Sorokin a anuntat ca va lansa un podcast saptamanal si un single de debut. De ceva vreme lucreaza cu compania de podcasturi Audio Up la „The Anna Delvey Show”, un nou proiect care va cuprinde interviuri cu persoane precum Emily Ratajkowski, Julia Fox, Julia Cumming, Jeremy Harris si Whitney Cummings.

Avand in vedere statutul ei legal si arestul la domiciliu, proiectul va fi inregistrat din apartamentul ei. Iar cariera muzicala va debuta tot din intimitatea casei sale.

Intr-o declaratie oferita publicatiei Deadline, Sorokin a declarat ca „Va fi pentru prima data cand voi avea propria mea platforma pentru a-mi impartasi opiniile personale despre fascinatia publicului fata de povestea vietii mele, in timp ce stau de vorba cu invitati din mai multe industrii, inclusiv din domeniul afacerilor, mass-media, divertisment, arta si multe altele. Ma intereseaza sa examinez modul in care incalcarea regulilor te poate edifica, dar si darama, creand in acelasi timp o reactie polarizanta din partea publicului.”

Tot marti a fost lansat si primul trailer al podcastului, care prezinta discutii despre arta, politica, tehnologie si „conversatii nefiltrate care vor pune la indoiala notiunile traditionale despre ceea ce este corect si ceea ce este gresit”. „Acum aveti ocazia sa ma cunoasteti pe mine cea adevarata”, spune ea in trailer, inainte de a prezenta clipuri dintr-unul dintre interviurile sale.

Primul episod al podcastului va debuta, de asemenea, cu primul ei single ─ cu versuri scrise de Anna ─ produs de Jared Gutstadt, directorul executiv al Audio Up.

Povestea Annei o puteti descoperi mai jos.

Citește în continuare