Skip to content

In acest week-end, copiii intre 6 si 12 ani participa gratuit la atelierele Art Safari. Pot invata despre arta uitandu-se la lucrarile celor mai apreciati pictori peisagisti din istorie.

Art Safari, cel mai mare festival de arta din Romania, a pregatit o serie de ateliere speciale pentru copii in perioada 27-29 noiembrie, pentru a coincide cu vacantele elevilor din scolile primare si generale.

Copiii care sunt pasionati de arta sau care isi doresc sa invete mai multe despre arta pot participa gratuit, timp de 3 zile, la cursurile organizate in Palatului Dacia-Romania din centrul vechi al capitalei.

Atelierele sunt dedicate copiilor cu varste intre 6 si 12 ani si sunt organizate de specialistii Art Safari impreuna cu Centrul Step by Step, partenerul educational al festivalului. Vor fi sustinute de profesoarele Ramona Toronila si Ana Pietraru (Scoala Gimnaziala Step by Step) si Magdalena Saba si Maria Butnaru (Gradinia Bambi Step by Step).

Inscrierile se fac pe adresa de email [email protected]. Cursurile au loc in intervalul orar 12:00-18:00, iar temele acestora vor fi inspirate din operele lui John Constable, unul dintre cei mai mari pictori peisagisti ai tuturor timpurilor, si Stefan Popescu, un pictor-calator al artei romanesti.

Cei mici vor fi impartiti in trei serii, vor fi inclusi cel mult 20 de copii in fiecare serie pe intervale de cate doua ore: 12:00-14:00,14:00-16:00 si 16:00-18:00. 

Ulterior, pentru cei care isi doresc sa continue sa invete la atelierele Art Safari Kids, acestea se vor desfasura in luna noiembrie si pana la finalul festivalului in fiecare zi de joi, participarea fiind gratuita.

Ioana Ciocan, directoarea Art Safari a declarat:„3 zile pline de arta si distractie le promitem micilor artistilor in vacanta în care vor uita de tablete si telefoane. La Art Safari Kids ii invatam pe copii despre culori, forme, artisti si curente, pe intelesul lor. Ii invitam sa picteze si sa creeze dupa ce le-am aratat si arta adevarata. Ne bucuram ca Centrul Step by Step ni s-a alaturat in calitate de partener educational. Alaturi de profesorii lor de arta, micii artisti vor avea parte de o calatorie fascinanta in Marea Britanie, prin peisajele lui John Constable, sosite tocmai de la Londra, de la Victoria and Albert Museum. Dar si de o calatorie din Orient in Occident si in tara noastra, prin arta lui Stefan Popescu. Bineinteles, cat timp copiii se distreaza, parintii viziteaza Art Safari si descopera picturi, instalatii, arta textila, jungla si alte surprize pe gustul celor mari.

In timp ce copiii se distreaza si invata in cursurile dedicate lor, parintii se pot bucura de un tur prin editia aniversara Art Safari care va putea fi vizitata pana pe 11 decembrie 2022.

Editia de toamna Art Safari 2022 scrie istorie in arta romaneasca si aduce in premiera o expozitie curatoriata de expertii Muzeului Victoria & Albert din Londra. Evenimentul este cu atat mai extraordinar cu cat aveti ocazia sa priviti la cativa centimetri distanta lucrarile unora dintre cei mai importanti artisti care au creat vreodata, Vechii Maestri care au stabilit standardele pentru ceea ce inseamna sublimul in arta. 

Expozitia „Seeking Truth: The Art of John Constable” ii are drept curatori pe Dr. Emily Knight si Katharine Martin si expune lucrari importante ale lui John Constable, Albrecht Dürer, Rembrandt van Rijn, Claude Lorrain, J.M.W. Turner, Thomas Gainsborough, Anthonie Waterloo, Schelte a Bolswert, Jacob van Ruisdael, Richard Wilson, John Robert Cozens, Alexander Cozens, Thomas Girtin si David Lucas.

Tinand cont de influenta artistilor inclusi in expozitie, este cel mai important eveniment artistic desfasurat in Romania in ultimii 17 ani. Va fi egalat anul viitor de o expozitie Picasso.

Cea mai recenta expozitie cu artisti de asemenea calibru a avut loc in vara anului 2005 prin „Umbre si Lumini. Patru secole de pictura franceza. Secolele XVII-XX” care a inclus tablouri ale unor pictori cum sunt Picasso, Matisse, Cezanne, Pissarro, Poussin, Chardin, Ingres, David, Delacroix si Braque. Cele 80 de lucrari expuse au atras cel mai mare numar de vizitatori al unei expozitii in Romania si au fost imprumutate de la aproximativ 20 de muzee din Franta. 

Anul viitor va fi deschisa o expozitie extraordinara dedicata lui Picasso la Muzeul de Arta Recenta in care vor fi expuse in premiera lucrari imprumutate de la Musée Picasso de Paris.

Mai jos puteti descoperi mai multe despre aceasta editie Art Safari direct de la artistii si curatorii internationali care au fost implicati in editia a zecea a evenimentului.

Citește în continuare