Skip to content

Audemars Piguet a lansat cel mai complex ceas de mana la un pret de 2 milioane de euro, considerat accesibil pentru o astfel de inventie. Cel mai scump ceas vandut vreodata a fost creat de Patek Philippe, fiind adjudecat pentru 29 milioane de euro.

Compania elvetiana Audemars Piguet a lansat luna aceasta cel mai nou model de ceas numit Ultra Complication Universelle sau pe scurt RD 4, cu 40 de functii care pot oferi, printre altele, date despre prognoza meteo, calendarul pe urmatorii 300 de ani, fazele lunii sau temperatura ambientala. 

Desi ofera unele dintre cele mai sofisticate functii, noul ceas are un diametru de 42 de milimetri si se vinde la un pret de 2 milioane de euro, reprezentand o inovatie tehnica impresionanta pentru orologerie.

Ceasul contine peste 1000 de componente mecanice si face parte din colectia Code 11.59. A fost lansat cu ocazia aniversarii de 50 de ani de la lansarea celui mai cunoscut si vandut model al companiei, The Royal Oak. 

Bijuteria de ceasornicarie este un tribut adus ceasurilor de buzunar Universelle create de Audemars Piguet in 1899. Este echipata cu un sistem complex de peste 1.100 de componente mecanice, integrate intr-o carcasa cu design contemporan de numai 15,5 milimetru grosime care asigura si o rezistenta la scufundarile in apa de pana la 20 de metri adancime. 

In ceea ce priveste materialele din care este produs ceasul, ele variaza de la aur alb sau roz de 18 carate la ceramica iar in cazul sticlei folosite, aceasta este acoperita cu un strat subtire de safir pentru a asigura o rezistenta sporita la socuri si zgarieturi. Din punct de vedere tehnic, este unul dintre cele mai impresionante si sofisticate modele create vreodata de ceasornicari.

In ciuda pretului ridicat, ceasul RD 4 este considerat de catre specialisti ca fiind unul dintre cele mai accesibile din segmentul producatorilor de lux. Cel mai scump ceas de mana vandut vreodata apartine companiei Patek Philippe care in 2019 a pus in licitatie un Grandmaster Chime 6300A-01, adjudecat pentru o suma record de 28,9 milioane de euro. 

Alaturi de Patek Philippe si Vacheron Constantin, Audemars Piguet formeaza Sfanta Treime a companiilor cu traditie in producerea ceasurilor de lux.

Povestea Audemars Piguet a inceput in 1873 cand studentul in inginerie Jules Louis Audemars l-a intalnit pe studentul in finante Edward Auguste Piguet. Ca un experiment, au deschis prima fabrica de ceasuri in 1875 in Le Brassus, Elvetia, unde se afla si astazi sediul companiei. Treptat au transformat afacerea lor intr-un succes prin maiestria si precizia care definesc creatiile lor, considerate capodopere ale orologeriei. 

In 1925 au produs cel mai subtire ceas de buzunar la vremea respectiva. In 1928 au creat primul ceas al carui schelet interior era vizibil prin sticla. In 1972 au introdus modelul Royal Oak care a devenit semnatura brandului care a devenit unul dintre cele mai bine vandute modele ale brandului dar si unul dintre cele mai recognoscibile. Ceasul a fost purtat de elebritati precum Jay-Z, Arnold Schwarzenegger si LeBron James si a adus companiei o pozitie importanta in industria ceasurilor.

La mai bine de 148 de ani de la infiintare, compania produce in continuare unele dintre cele mai sofisticate ceasuri de lux si este una dintre cele mai de succes afaceri din acest segment de piata.

In 2018 François-Henry Bennahmias, actualul director general a declarat ca Audemars Piguet a ajuns la un venit anual de 10 cifre. La inceputul acestui an, a declarat ca aceasta cifra s-a dublat, ajungand la o suma de 1.700 de miliarde de euro, devenind unul dintre cei mai importanti producatori de ceasuri de lux din lume.

In 2020, Audemars Piguet a deschis un muzeu dedicat celor mai memorabile creatii ale sale in Le Brassus, la 60 de kilometri de Geneva. Cladirea cu acoperis verde a fost gandita sub forma unui pavilion spiralat din sticla curbata si a fost integrata in peisajul natural din Vallee de Joux. 

Mai jos puteti descoperi alte colectii de ceasuri de lux.

Citește în continuare