Skip to content

Cel mai imersiv muzeu din Romania si Beko deschid o expozitie de arta dedicata economisirii apei, generata de inteligenta artificiala

Beko, unul dintre liderii globali ai industriei de electrocasnice, lanseaza in Romania prima sa expozitie de arta cu imagini generate de inteligenta artificiala, cu scopul de a transmite un mesaj de impact despre importanta conservarii apei. 

Expozitia este organizata impreuna cu Muzeul Imersiv al Noilor Arte (MINA), primul spatiu imersiv din Romania si cel mai mare centru de new media art din Europa de sud-est.

Deschisa pana pe 17 decembrie, expozitia se numeste „SaveWater – Puterea apei intalneste inteligenta artificiala” si propune o calatorie vizuala care subliniaza frumusetea apei, printr-un material video realizat cu ajutorul inteligentei artificiale.

Pornind de la rezultatele studiilor privind obiceiurile de consum si comportamentele consumatorilor, a fost realizata o serie de 15 imagini pentru a ilustra cantitatea de apa care poate fi economisita prin utilizarea masinilor de spalat vase, comparativ cu spalatul manual.

Vizitatorii MINA sunt invitati la un exercitiu de constientizare pentru a intelege in cel mai plastic mod cum pot contribui, prin actiunile si alegerile din propriile locuinte, la un viitor mai sustenabil. Fiecare imagine spune o poveste despre insemnatatea apei si ne aminteste sa actionam intr-un mod responsabil pentru a proteja aceasta resursa vitala.

„Aceasta expozitie reprezinta un demers inedit pentru brandul Beko si o continuare fireasca a initiativei de implicare in promovarea unui stil de viata sustenabil. Considerand ca foarte importanta responsabilizarea si implicarea fiecaruia dintre noi, ne-am dorit sa transmitem acest mesaj de o maniera profunda si am ales sa generam cu ajutorul inteligentei artificiale, o colectie de imagini care atrag atentia asupra importantei apei. Expozitia poarta amprenta abordarii imersive MINA, intr-un parteneriat in care creativitatea atinge noi dimensiuni. Proiectul este in linie cu viziunea brandului Beko de a avea un impact pozitiv in viata utilizatorilor si asupra mediului”, a declarat Gabriel Eremia, Marketing & Product Management Director Arctic. 

„Prin aceasta expozitie, propunem publicului larg noi experiente, care ne aduc mai aproape de natura, arta, dar si de tehnologie. Ii invitam pe romani sa ni se alature atat pe platforma Beko, cat si trecand pragul MINA, amintindu-le ca schimbarea incepe cu fiecare picatura de apa, iar protejarea Planetei este in mainile fiecaruia dintre noi”, a adaugat Raluca Cocu, Senior Brand Manager Beko Brand. 

Mai jos puteti citi mai multe despre MINA, muzeul de arta imersiva din Bucuresti.

Expozitia este o extensie a platformei digitale Beko SaveWater, dedicata segmentului de masini de spalat vase. 

Platforma ofera informatii si resurse menite sa schimbe perceptii neintemeiate potrivit carora spalatul manual al vaselor ar fi preferat din anumite puncte de vedere in comparatie cu utilizarea unei masini de spalat vase, mituri adesea intalnite in randul consumatorilor. 

In plus, platforma isi propune sa creasca nivelul de constientizare a impactului pozitiv asupra mediului pe care l-ar avea utilizarea unei masini de spalat vase comparativ cu spalatul manual. 

Pe langa continutul informativ, utilizatorii pot verifica impactul pe care obiceiurile de spalare a vaselor le au asupra mediului, parcurgand un simplu quiz. Intr-un demers inedit de reamintire a importantei fundamentale a protejarii apei, la finalul quiz-ului, o imagine generata de inteligenta artificiala coreleaza importanta unui comportament responsabil cu o imagine care ilustreaza cantitatea de apa ce poate fi economisita. 

Gratie tehnologiei SaveWater, lansata de companie in premiera in 2022 la cel mai mare targ de tehnologie, masina de spalat vase Beko poate avea un consum de doar 6,9 litri de apa la programul Eco, ceea ce reprezinta o reducere a cantitatii de apa de 27%* comparativ cu consumul de apa al aceluiasi program de la masinile de spalat vase Beko ce nu utilizeaza tehnologia SaveWater. 

Prin aceasta tehnologie este pastrata ultima apa curata din etapa de clatire, pentru a fi utilizata la inceputul urmatorului ciclu de spalare, ceea ce asigura reducerea consumului de apa.

Mai jos veti gasi alte proiecte artistice si comerciale recente, bazate pe inteligenta artificiala.

Citește în continuare