Skip to content

Vineri se lanseaza in Romania cartea “Charles, Camilla si Diana. Dragoste si tragedie in Casa de Windsor” de Jean Des Cars.

Cu o zi inainte de ceremoniile de incoronare a regelui Charles III-lea, in Romania se lanseaza o carte care a impresionat lumea diplomatica la momentul lansarii ei in Franta,

“Charles, Camilla si Diana. Dragoste si tragedie in Casa de Windsor” este o analiza a efectelor diplomatice si sociale a triunghiului amoros in care a fost implicat Regele Charles in tinerete.

Cartea scrisa de jurnalistul francez Jean Des Cars spune  povestea relatiei dintre printul Charles si actuala sotie, Camilla Parker Bowles, precum si a casatoriei anterioare a acestuia cu Diana Spencer. Cartea constituie o ampla si spectaculoasa investigatie despre pasiune, indoiala, suferinta, peseverenta, scandal si tragedie, fiind totodata si o introducere pentru un nou capitol in istoria monarhiei britanice, domnia regelui Charles al III-lea. O ampla si spectaculoasa investigatie, care ii va surprinde pe cititori.

Lansarea in Romania pastreaza caracterul diplomatic si analitic al cartii si beneficiaza de participarea istoricilor Georgeta Filitti si Tudor Visan Miu, a diplomatei Sandra Gatejeanu Gheorghe si a redactorului sef al revistei Historia, Ion M Ionita.

Jean des Cars, unul dintre cei mai cunoscuti istorici specializati in destinele monarhilor europeni, face in aceasta carte o analiza a surselor din ultimele decenii si le interpreteaza cu obiectivitate.  Rezultatul este o carte eveniment din paginile careia aflam ca Diana nu a fost intotdeauna o victima, iar Camilla nu a fost atat de vinovata pe cat a considerat opinia publica in anii ’90 ai secolului trecut.

Cand Charles, Printul de Wales, a devenit rege sub numele de Charles al III-lea, la 8 septembrie 2022, sotia sa, Camilla, Ducesa de Cornwall, a devenit regina consort, asa cum a decis regina Elisabeta a II-a la 5 februarie 2022.

Acesta este punctul culminant a mai mult de cincizeci de ani de pasiune (prima lor intalnire a avut loc in 1971), indoieli, suferinta, perseverenta, scandaluri, tragedii si oprobriu inainte ca aceasta dragoste „nenegociabila” sa triumfe cu binecuvantarea Majestatii Sale Regina, care a trebuit sa faca fata si consecintelor acestei povesti de dragoste extraordinare. O poveste de dragoste care poate fi comparata cu cea a strabunicii Camilei, Alice Keppel, cu Edward, Print de Wales, care a devenit Regele Edward al VII-lea in 1901, dupa moartea mamei sale, Regina Victoria.

Nici macar soacra Dianei, romanciera de succes Barbara Cartland, nu ar fi indraznit sa isi imagineze un astfel de scenariu. In aceasta poveste, „Printesa inimilor” joaca rolul de victima tragica, dar vom vedea ca adevarul nu este intotdeauna atat de simplu.

Jean Marie de Pérusse des Cars , cunoscut sub numele de Jean des Cars  (are 80 de ani) este un jurnalist, biograf si scriitor francez . Fiul jurnalistului si romancierului Guy des Cars si al actritei si cantaretei Marta Labarr, Jean des Cars a scris pentru cotidiene si reviste precum Paris Match, Le Figaro si Jours de France . Este autorul a numeroase lucrari de popularizare istorica asupra marilor familii ale nobilimii europene.

si, in special, a familiilor  Habsburgilor , Grimaldis si Windsor .

Lansarea cartii “Charles, Camilla si Diana. Dragoste si tragedie in Casa de Windsor” are loc vineri 5 mai, la ora 18.30 , la LIbraria Humanitas Cismigiu si va fi transmisa live pe paginile de Facebook Editura CorintCorint Istorie si PressHub, si pe canalele de Youtube Editura Corint si PressHub.

Sambata, de la ora 9, ora Romaniei, incep ceremoniile pentru incoronarea Regelui Charles al III-lea , un moment care va fi de referinta la scala istoriei. Puteti citi mai jos detaliile ceremoniei.

Citește în continuare