Skip to content

Ce trebuie sa stiti despre reciclarea recipientelor produselor cosmetice

Asa cum a devenit o obisnuinta sa reciclati hartia, plasticul sau sticla, trebuie sa stiti ca recipientele produselor comestice pot ajunge sa fie reutilizate pentru producerea unor noi ambalaje.

Fiecare bucata de plastic pe care ati detinut-o vreodata – periutele de dinti, recipientele de hidratare, sampon ori paletele de machiaj – exista inca si ar putea dura inca 500 de ani pentru a se descompune. In plus, pana in 2050, va fi la fel de mult plastic in ocean, precum sunt pesti.

Goliti si spalati flacoanele produse din plastic inainte de reciclare

Samponul, balsamul si tuburile de gel de dus difera de la brand la brand, dar in linii mari – atat timp cat va asigurati ca eliminati capacele de plastic, spalati si uscati sticlele mai intai – recipientele produse din plastic sunt de obicei reciclabile. Verificati in prealabil eticheta pentru a vedea daca pe recipient este existent simbolul specific reciclarii produsului.

Produsele de machiaj pot fi partial recilate dupa golirea continutului si separarea componentelor

Chiar daca multe recipiente care contin fond de ten sunt fabricate din sticla sau plastic reciclabil, in prezent nu exista pompe de fond de ten pe piata care sa fie reciclabile. Nimic insa nu va impiedica sa le reciclati, dar asigurati-va ca ati scos pompa mai intai, astfel incat restul reciclarii sa nu fie contaminat.

Problema in ceea ce priveste paletele de machiaj este ca acestea contin adesea oglinzi si magneti, care nu sunt reciclabile. Verificati eticheta de pe paleta de machiaj pentru a vedea daca materialul utilizat este reciclabil si, daca da, asigurati-va ca eliminati oglinzile sau piesele magnetice si aruncati-le separat.

Si tuburile de rimel sunt adesea fabricate din materiale reciclabile, astfel incat sa poata fi aruncate in cosul de reciclare. Asigurati-va ca spalati bine si uscati mai intai tubul – apa fierbinte si sapun ar trebui sa ajute la eliminarea intregului continut. Aruncati insa separat periuta rimelului care nu poate fi reciclata.

Recipientele din aluminiu nu trebuie aplatizate inaintea reciclarii

In cazul in care samponul dvs. deodorant, hairspray sau uscat este adapostit in otel sau aluminiu, acesta e reciclabil. Asigurati-va ca recipientul este complet goal si detasati orice piese care se pot scoate. Nu incercati sa strapungeti, sa zdrobiti sau sa aplatizati obiecte, acest lucru poate fi periculos.

Puteti returna flacoanele goale in magazinele cu produse cosmetice care accepta

Una din companiile care accepta returnarea flacoanelor goale este Kiehl’s, campanie activa si la noi in tara. La fiecare 3, 5 sau 10 flacoane goale returnate (produse Kiehl’s) primiti inapoi un produs al brand-ului

In afara tarii noastre mai sunt brand-uri care recicleaza flacoanele goale ale produselor precum MAC Cosmetics sau Origins si care functioneaza pe acelasi sistem al celor de la Kiehl’s. Salutam aceasta initiativa eco-friendly si speram sa se implementeze mai multe astfel de campanii cat mai curand si in magazinele de la noi din tara.

Citește în continuare