Skip to content

18 concerte cu muzica live care au loc in Bucuresti in aceasta saptamana. Festivalul de jazz Europafest, Vita de Vie, Damian Draghici si Alexandra Uusurelu urca pe scenele din capitala

Agenda concertelor cu trupe romanesti devine din ce in ce mai ocupata, mai ales dupa ce s-au mai ridicat o parte dintre restrictii, iar petrecerile pot tine pana la 2AM. Conform normelor in vigoare, participarea unui numar mai mare de 2.500 de spectatori este posibila cu asigurarea unei suprafete de 1 metru patrat pentru fiecare persoana, cu dovada vaccinarii sau cu un test negativ de boala.

Festivalul de jazz Europafest a inceput pe 16 iulie, iar concertele au loc in fiecare seara la Palatul Regal – Muzeul National de Arta, Sala Auditorium.

La cea dea 28-a editie a Europafest vor sustine concerte trupe din 20 de tari, iar intre 17 si 21 iulie, Bucurestiul va fi animat de concertele din cadrul concursului-festival Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC intre primele trei concursuri de jazz ale Europei. Sala Auditorium va gazdui zilnic, incepand cu ora 20:00, un concert cu trei trupe de jazz care vor aduce publicului din Romania muzica de pe scenele din Europa, SUA, America de Sud si Asia. Mai multe detalii despre festival aici.

Marti, 20 iulie, la Gradina Urbana canta Ada Milea, intr-un format de Concert in 4.

Bobo Burlacianu, Anca Hanu, Cristi Rigman si Ada Milea urca pe scena Gradina Urbana pentru un Concert in 4, surprinzand din nou audienta cu vocea si versurile care au consacrat-o. Detalii aici.

Miercuri, 21 iulie, Orkid + Second Wave canta la Quantic, iar pe scena Expirat Halele Carol urca Coma.

Orkid sunt Vlad Ilicevici (chitare, synthuri, voce), Radu Pop (percutie, synthuri) si Mihnea Dumitrescu (bass), iar acestia au influente diverse, de la punk la post-rock si de la blues la prog sau chiar muzica academica. Pentru ca doi dintre cei din trupa vin din zona productiilor vizuale, Vlad este de formare scenarist si regizor de film, iar Radu este animator si artist grafic, Orkid este un produs cinematic care pune accentul si pe vizualuri animate, ilustrație si design. Detalii aici.

Una dintre cele mai iubite trupe de rock alternativ din Romania, COMA s-a infiintat la inceputul anului 2000 din fosti membri ai trupelor Daft Allison si Ska Burger. Trupa ii reuneste pe Catalin Chelemen (voce), Razvan Albu (tobe), Dan Costea (voce, chitara), Sorin Petrescu (chitara bass), Razvan Radulescu (DJ Hefe – scratchuri, efecte, keys) si Matei Tibacu-Blendea (chitara). Detalii aici.

Alexandra Usurelu canta joi, 22 iulie, la Gradina Urbana, The Mono Jacks sunt pe scena Hard Rock Cafe, iar fanii rockului au parte de o seara live la Mosia Corbeanca cu Adrian Despot & Cezar Popescu, Vita de Vie Acu2tic & Tapinarii.

Alexandra Usurelu si-a inceput cariera ca artist muzical independent pe scena Teatrului Odeon din Bucuresti, devenind in scurt timp de la lansarea albumului sau de debut una dintre cele mai de succes artiste independente din Romania, cu numeroase cereri de concerte. Detalii aici.

De la ora 19.00, seria de concerte acustice la Mosia Corbeanca continua cu Adrian Despot & Cezar Popescu, Vita de Vie Acu2tic & Tapinarii. Detalii aici.

Dupa lasarea serii, de la ora 21.30, The Mono Jacks vor canta pe scena Hard Rock Cafe, iar concertul va avea loc in interior. Detalii aici.

Pentru nostalgici, Formatia Azur canta sambata, 24 iulie, Teatrul de Vara Mihai Eminescu, iar Damian Draghici si taraful sau vor fi pe scena Gradinii Urbane.

Detaliile despre evenimentul Azur sunt disponibile aici, iar biletele pentru concertul Damian Draghici sunt disponibile aici.

In weekend, Club Quantic organizeaza zilele ArtMania, o serie de concerte in perioada 23-25 iulie cu Implant pentru Refuz, White Walls, Dirty Shirt, Taine, RoadkillSoda, Lucifer – A Rock Opera si Am Fost La Munte Si Mi-a Placut.

Fanii muzicii rock sunt invitati sa se bucure de o atmosfera de festival, de activitati alternative si de energia concertelor oferite de unele dintre cele mai cunoscute trupe romanesti in cadrul „ARTmania Evenings” powered by ARTmania Festival.

Evenimentul va avea loc la Quantic Club, va fi adaptat conditiilor de siguranta si de igiena impuse de contextul actual si este organizat din dorinta de a oferi sustinere artistilor si de a recrea, pe cat posibil in conditiile de acum, ambianta de festival cu care ARTmania si-a obisnuit fanii in ultimii 15 ani. Detalii si bilete aici.

Citește în continuare