Skip to content

Trei concerte online gratuite de urmarit in acest weekend: U2, Radiohead si festivalul On Air Fest cu Yo-Yo Ma, Mxmtoon, Ben Folds printre invitati

Weekend-ul acesta sunt disponibile mai multe concerte live internationale, oferite gratuit de catre artisti publicului din intreaga lume.

Trupa U2 difuzeaza online o serie de concerte live gratuite care nu au mai aparut online pana acum.

iNNOCENCE + eXPERIENCE: Live in Paris va fi difuzat pe 10 aprilie, unde U2 s-a intors la mai putin de o luna dupa atacurile teroriste din 13 noiembrie 2015 asupra orasului pentru doua spectacole reprogramate. Concertul va include o interpretare emotionala a melodiei “People Have The Power” a lui Patti Smith. Trupa franceza Feu! Chatterton va fi parte din spectacol..

Initiativa “U2: Virtual Road” este o colaborare intre trupa U2 si echipa YouTube prin care se vor difuza concertele clasice, dupa ce in toamna anului trecut acestia au anuntat relansarea canalului de Youtube a trupei si un program curatoriat saptamanal pentru fanii acestora. Evenimentul cuprinde patru concerte: Slane Castle (2001), Red Rocks (1983), Mexico City (1997) si Paris (2015), acestea fiind disponibile pe canalul lor de Youtube.

Radiohead incepe o a doua serie de emisiuni de arhiva, de aceasta data cu evenimentul din ianuarie 2008, la 93 Feet East din Londra.

Concertul trebuia sa aiba loc in magazinul din Rough Trade East pentru a sarbatori lansarea In Rainbows, dar magazinul a fost coplesit de multimea care a aparut la concert, fortand trupa sa mute evenimentul. Concertul va putea fi vizionat de fani incepand cu 9 aprilie.

Festivalul On Air Fest ii are protagonisti pe Yo-Yo Ma, Mxmtoon si Ben Folds, printre altii, si va avea loc in acest weekend.

Festivalul este disponibil gratuit, cu o inregistrare prealabila pe platforma dedicata evenimentului, aici. Festivalul celebreaza tehnologia audio, cu un program divers dedicat creatorilor de continut audio, dar si artistilor, muzicienilor si fanilor, avand si o componenta importanta de storytelling. 

Citește în continuare