Skip to content

Cum aplicati corect fondul de ten in functie de ustensilele folosite

Daca in urma cu un deceniu degetele erau cea mai populara metoda de aplicare a fondului de ten, acum piata accesoriilor cosmetice este saturata de variante care va pot ajuta in acest proces. In functie de produsul folosit si finisajul pe care doriti sa il aveti, trebuie sa tineti cont de igiena mainilor, cat si a ustensilelor. Indiferent ca aveti in trusa o pensula pentru machiaj, BeautyBlender, buretei de unica folosinta sau apelati chiar si la varfurile degetelor trebuie sa retineti ca fondul de ten nu se intinde ci se tapoteaza prin miscari fine, pentru a avea o acoperire uniforma, fara dungi inestetice. Inainte de a ajunge la aplicarea acestui produs, nu uitati sa va pregatiti corespunzator tenul.

Beautyblender-ul este multifunctional si potrivit pentru acoperire mare sau medie a produsului

In 2003 s-a lansat pe piata the original beautyblender, burete care a revolutionat machiajul si aplicarea fundatiei. In 2013 instrumentul primea pentru a 5 a oara premiul Allure (un fel de Oscar din beauty) la categoria Best Beauty, iar in prezent este una din cele mai folosite ustensile de makeup. Beautyblender-ul trebuie umezit in prealabil pentru ca, in timpul miscarilor de tapotare, se va crea o presiune ce va respinge formula fondului de ten. Daca buretelul este uscat, acesta ar absorbi tot produsul. Printre avantaje se numara cantitatea mica de produs pe care trebuie sa o folositi atunci cand apelati la buretel si scopurile sale multiple. Daca il folositi in forma sa umeda, puteti aplica toate produsele de textura cremoasa precum anticearcan, blush sau crema de contur, iar in forma sa uscata puteti aplica cu ajutorul acestuia pudra. O alternativa a beautyblender-ului, atunci cand nu aveti timp sa il igienizati cum se cuvine sunt bureteii de unica folosinta.

Pensula Pro Evo Buffer este ideala pentru orice tip de finisaj

Chiar daca doriti acoperire mica, respectiv mare a fondului de ten, acest instrument soft lansat de brandul Iconic London este fabricat din peste 400.000 de fibre de catifea si perfect pentru orice tip de machiaj doriti sa realizati. Recomandat indeosebi pentru acoperirea mica spre medie, acesta se foloseste prin miscari circulare mici pe intreaga piele. Totodata poate fi folosit si pentru produsele care stau la baza unui machiaj precum primerul sau cremele hidratante si este usor de transportat gratie diemensiunilor sale compacte.

Pensula este principalul instrument de aplicare al produselor cremoase

In mod cert aceasta regula se aplica si in cazul fondurilor de ten. Pensula asigura controlul deplin asupra cantitatii de produs folosite si in functie de aceasta veti putea avea un finish natural sau mai mare al produsului. Ca si in cazul beautyblender-ului, in functie de dimensiunea pensulei puteti aplica produsele crema dedicate tenului. Va recomandam o pensula precum cea comercializata de Dior din gama Backstage, de marime medie, asupra careia puteti avea siguranta atunci cand o manuiti.

Farmecul pensulei Kabuki consta in faptul ca poate elimina orice pete sau linii neuniformizate, astfel incat machiajul vostru va arata natural

Pensula Kabuki este destinata intregului trup. Datorita manerului scurt si perilor fini si rotunjiti, acest instrument este ideal pentru aplicarea oricarui produs cremos sau pulbere si este apreciat pentru faptul ca machiajul poate fi realizat intr-un timp mai scurt, peria fiind mai bogata si mai lata fata de cea normala. In ceea ce priveste utilitatea sa in machiaj, va recomandam sa aplicati produsele pe ten si aplicatile pe intreaga suprafata folosind miscari circulare.

Citește în continuare