Skip to content

Diana Ross si Tame Impala fac echipa pentru coloana sonora a noului film despre Minions. La 78 de ani, Ross se pregateste pentru un nou turneu

“Minions: The Rise of Gru”, noua productie a seriei personajelor galbene care au cucerit intreaga lume, aduce publicului duo-ul Diana Ross si Tame Impala. Cantecului lor original „Turn Up the Sunshine” i se alatura o serie de cover-uri ale clasicilor anilor 1970: „Funkytown” de la St. Vincent, „Goodbye to Love” de la The Carpenters; „Bang Bang” a lui Nancy Sinatra; „Shining Star” de la Earth, sau acordurile bossa nova pentru „Desafinado”.

Piesa interpretata de cei doi, “Turn Up The Sunshine” este considerata de criticii muzicali un  imn de vara relaxat. Diana Ross revine astfel in atentia publicului cu aceasta piesa, fiind totodata si un teaser pentru concertul pe care aceasta il va sustine la festivalul de la Glastonbury.

Colaborarea cu trupa australiana Tame Impala a fost organizata de Jack Antonoff, care s-a ocupat si de albumul lui Taylor Swift, castigator al premiului Grammy, “Folclore”, precum si albumele lui Lorde, St Vincent si Lana Del Rey. Antonoff a lucrat si la albumul lui Ross din 2021, “Thank You”, iar “Turn Up The Sunshine” este o melodie care a aparut in urma acelor sesiuni.

Lucru la noua productie “Minions: The Rise of Gru” a fost intrerupt in 2020 dupa restrictiile impuse in Paris de coronavirus, acolo unde se afla studioul Illumination Mac Guff.

Pelicula este regizata de Kyle Balda si Brad Ableson, iar printre actorii care si-au imprumutat vocile personajelor principale se numara si Steve Carell (Gru), Alan Arkin, Julie Andrews si Jean-Claude Van Damme.

“Minions: The Rise of Gru” este al V-lea film al seriei care ii are in prim plan pe Gru si pe minionii lui galbeni. Gru incearca sa isi faca un nume in lumea ticalosilor, insa ajunge sa fie cel mai mare dusman al unei grupari de elita, Vicious 6, dupa ce le fura o amuleta foarte importanta. Gru este ajutat si de aceasta data de prietenii lui minioni.

Ajunsa la varsta de 78 de ani, Diana Ross a cunoscut succesul alaturi de grupul The Supremes, cea mai bine vanduta trupa a anilor ’60. In anii ’70 a inceput o cariera solo care a generat 24 de albume si peste 70 de milioane de albume si single-uri vandute.

Nascuta in 1944 in Detroit, cariera lui Ross a inceput in 1959 cand s-a alaturat unor prietene din cartier pentru a forma grupului vocal pop-soul Primettes. Casa de discuri Motown le-a descoperit, le-a semnat si le-a redenumit „The Supremes”. Trupa era formata din ROss, Mary Wilson si Florence Ballard care a fost inlocuita in 1967 de Cindy Birdsong. In decurs de un deceniu, The Supremes au obtinut 12 hituri pe primul loc al clasamentelor printre care „Baby love” (1964), „Stop! In the name of love” (1965), „One day we’ll be together” (1969). In 1967, grupul a fost redenumit „Diana Ross and The Supremes”, prefigurand cariera solo a lui Ross care a inceput in 1970.

Inepand cu „Ain’t no mountain high enough” de pe albumul de debut „Diana Ross”, artista s-a bucurat de o cariera cu zeci de hituri. A primit toate premiile si onorurile care exista in SUA pentru cei care au avut succes si au influentat muzica ultimului secol, fiind numita „comoara nationala”, „legenda” si una dintre cele mai cunoscute si recognoscibile voci din istoria muzicii. Pe langa acestea, s-a bucurat de succes si in lumea filmului unde a castigat un Glob de Aur si o nominalizare la Oscar pentru prestatia din „Lady Sings the Blues” din 1972. Ulterior a mai aparut in „Mahogany” (1975), „The Whiz” (1978) sau „Out of darkness” 1994 care i-a adus o alta nominalizare la Globurile de Aur.

Citește în continuare