Skip to content

Editura Nemira lanseaza cartea „Martin Scorsese: O calatorie”  printr-un interviu in exclusivitate cu autoarea si proiectia filmului Taurul Fioros maine, 22 noiembrie, la Cinemateca Eforie

Editura Nemira prezinta volumul „Martin Scorsese: O calatorie” al premiatei Mary Pat Kelly, intr-o traducere semnata de Anamaria Manolescu, si ii invita pe cititori la un eveniment in sala de cinema: un dialog despre cartea „Martin Scorsese, o calatorie”, insotit de un interviu in premiera cu autoarea Mary Pat Kelly. Discutia moderata de coordonatoarea colectiei Yorick, Irina Cerchia, ii va avea ca invitati pe scena pe Mihai Fulger, Ionut Mares si Daniel Sandu.

Interviul  in exclusivitate cu Mary Pat Kelly, realizat de Mihai Fulger, va fi urmat de proiectia filmului Taurul furios.

Evenimentul va avea loc miercuri, 22 noiembrie, de la ora 18:30, la Cinemateca Eforie.

In volumul „Martin Scorsese: O calatorie”, autoarea Mary Pat Kelly le ia interviuri atat lui Scorsese, cat si celor alaturi de care a realizat capodopere precum „Soferul de taxi”, „Taurul furios”, „Regele comediei”, „Baieti buni” sau pelicula „Crimele din Osage County: Bani insangerati”, lansata in toamna acestui an. Robert De Niro, Paul Newman, Liza Minnelli, Nick Nolte si multi altii ofera o perspectiva intima si fara precedent asupra modului in care au fost gandite aceste filme iconice, dar si asupra obstacolelor care aproape au compromis realizarea lor. Cu o prefata semnata de Leonardo DiCaprio si un cuvant-inainte semnat de criticul de film Mihai Fulger, cartea le ofera cititorilor ocazia de a patrunde in culisele vietii personale si profesionale a regizorului.

Taurul furios (Raging Bull) este un film biografic american din 1980 regizat de Martin Scorsese si adaptat de Paul Schrader si Mardik Martin din memoriile Raging Bull: My Story. Din distributie face parte Robert De Niro in rolul lui Jake LaMotta, un boxer de categoria mijlocie a carui ii distruge viata familiala. In film joaca si Joe Pesci in rolul lui Joey, fratele si managerul lui LaMotta care incearca sa-si ajute fratele sa depaseasca momentele dificile, dar si Cathy Moriarty in rolul tinerei neveste a lui LaMotta.

Biletele pot fi achizitionate de la casieria cinematografului sau online, prin intermediul platformei Eventbook.

Mai jos puteti citi un fragment din aceasta carte

Citește în continuare